Sanatatea dentara la copii

Sanatatea dentara la copii

Sanatatea dentara la copii 2015-12-17, Vizualizari:  1227

Relatia dintre micul pacient si medicul dentist trebuie sa se formeze inainte sa apara durerile de dinti, fiind recomandata familiarizarea cu medicul si aparatura din cabinet de la o varsta cat mai frageda.

Cel mai important pentru copii este ca ei sa asocieze vizita la dentist cu o experienta placuta. De aceea, daca au aparut deja unele afectiuni dentare (carii dentare) si vizita la medic este amanata mai mult timp, acestea incep sa se agraveze (aparand dureri, infectii, inflamatii), iar micutul poate capata teama de dentist si nu va mai dori sa coopereze, asociind medicul si cabinetul stomatologic cu senzatia de durere.

 

Iata cateva sfaturi pentru sanatatea dentara a copiilor:

*Pentru o igiena orala corespunzatoare, urmariti ca periajul copilului sa fie efectuat in mod corect, de doua ori pe zi. Daca este necesar, puteti apela la medicul stomatolog pentru a primi instructiuni corecte de periaj.

*Vizitati medicul stomatolog inca de la aparitia dintilor temporari, atat pentru acomodarea copilului cu medicul, dar si pentru monitorizarea dezvoltarii danturii. In cadrul controalelor de rutina, medicul poate depista afectiuni dentare ce pot influenta dezvoltarea normala a danturii permanente.Dintii temporari (de lapte) trebuie tratati atunci cand se cariaza.

*Dintii de lapte sunt mai sensibili si mai putin rezistenti decat cei permanenti, iar evolutia cariei este foarte rapida. Daca nu este tratata la timp, caria poate influenta negativ dezvoltarea viitorilor dinti permanenti. Posibilele infectii datorate netratarii la timp a cariilor se pot raspandi in organism si pot cauza diverse afectiuni cardiovasculare, ale cailor respiratorii sau articulatiilor.

Puteti preveni aparitia afectiunilor dentare si complicarea celor existente, printr-o igiena orala corecta ce consta in efectuarea corecta a doua periaje zilnice, evitarea dulciurilor si bauturilor acidulate in exces si control la medicul stomatolog odata la 6 luni.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

DOWNLOAD acum si citeste fisierul complet!!

Autor:  Xanaclass Dental Clinic

Adresa:  Calea Calarasilor nr.176, Bl.59, Sc.A, Apt.3.

Localitate:  Sector 3

Telefon/fax:

Website:  http://www.xanaclass.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!