7 metode de evitare a respiratiei urat mirositoare

7 metode de evitare a respiratiei urat mirositoare

7 metode de evitare a respiratiei urat mirositoare Vizualizari:  39390
SFATURI PENTRU O RESPIRATIE PROASPATA – DE LA DENTISSIMO PLOIEȘTI

Respiratia mirositoare (halena) poate fi fara îndoiala foarte stanjenitoare, dar este o realitate faptul ca afecteaza milioane de persoane la nivel mondial. In timp ce exista diferite cauze ale aparitiei respiratiei mirositoare, exista de asemenea numeroase metode de prevenire a acesteia. Daca veti urma sfaturile urmatoare, nu numai veti preveni aparitia respiratiei urat mirositoare, dar veti pastra gura dumneavoastra sanatoasa si veti arata lumii mult ravnitul “million dollars smile” :

1.      Preveniti respiratia mirositoare prin vizite regulate la dentistul dumneavoastra

Faceti o vizita la dentistul dumneavostra cel putin o data la 6 luni pentru un control de rutina al danturii, un detartraj si un periaj profesional. Aceasta este cea mai buna metoda de a va asigura ca mentineti o buna igiena orala.

2.      Preveniti respiratia mirositoare spalandu-va pe dinti de cel putin 2 ori în fiecare zi

Spalati-va pe dinti cu atentie de cel putin doua ori pe zi pentru a îndeparta depunerile de placa bacteriana pe suprafata dintilor si la nivelul gingiei.

3.      Preveniti respiratia mirositoare prin folosirea atei dentare zilnic

Folositi ata dentara zilnic, de preferat la sfarsitul zilei. Ata dentara va indeparta resturile alimentare ramase in spatiile interdentare, acolo unde periuta de dinti nu poate ajunge!

4.      Preveniti respiratia mirositoare prin clatirea cu apa de gura

Efectuati zilnic clatirea gurii cu o apa de gura antimicrobiana. Totusi trebuie sa tineti cont ca daca respiratia mirositoare cronica a aparut ca urmare a unei probleme dentare, folosirea apei de gura va masca poate mirosul, dar nu va va vindeca dintele.

5.      Preveniti respiratia mirositoare spalandu-va limba

Curatati suprafata linguala zilnic prin folosirea unei periute de dinti echipata corespunzator acestui scop pentru a ajuta la indepartarea bacteriilor de pe limba.

6.      Preveniti respiratia mirositoare prin renuntarea la fumat

Nu fumati si nu folositi alte derivate ale tutunului. Tutunul are tendinta de uscare a gurii si întotdeauna va lasa un miros neplacut în gura.

7.      Preveniti respiratia mirositoare prin evitarea uscarii gurii

In cazul în care suferiti de sindromul “gurii uscate”, discutati cu dentistul dumneavoastra pentru a va prescrie un stimulent pentru sporirea secretiei de saliva si asigurati-va ca zilnic consumati o cantitate sufiecienta de lichide (minim 2 litri / zi)

Urmati acesti pasi simpli si va garantam ca nu veti mai avea niciodata probleme cu respiratia urat mirositoare, iar guma de mestecat folosita inainte de o intalnire va ramane o amintire!

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  dr. Cristina Maria GRIGORE

Adresa:  Str. Intrarea Daliei 3, bl. 15I, ap. 1

Localitate:  Ploiesti

Telefon/fax:

Website:  


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!