Cat costa un implant dentar?

Cat costa un implant dentar?

Cat costa un implant dentar? Vizualizari:  230917

Formula “cat costa un implant dentar?” este des auzita in ultima vreme printre oamenii care au nevoie de un asemenea tratament. Pentru a intelege formarea pretului unui implant dentar este necesar sa intelegem din ce este constituit un tratament de tipul acesta.
Implantologia a cunoscut in ultima vreme o raspandire enorma datorita simplificarii din ce in ce mai mari a tehnicilor operatorii, a aparitiei a multor marci si modele de implanturi dentare, care prin concurenta au incercat sa ofere diverse avantaje catre medicii implantologi.

Implantul dentar este constituit din urmatoarele piese:
1. Implantul propriu-zis
2. Bontul protetic
3.Coroana dentara aplicata pe acest bont.

Implantul propiu zis este un surub de titan sau zirconiu care se insera printr-o procedura chirurgicala in osul maxilar sau mandibular , pe pozitia de unde a fost extras dintele care lipseste. In calculul pretului trebuie tinut cont de urmatoarele costuri:

Pretul implantului  efectiv Costurile anexe interventiei chirurgicale (campuri sterile, lichid steril de racire, lubrifianti sterili etc) Amortizarea echipamentelor specifice (Unit dentar, fiziodispenser, piesa unghi cu reductie, freze, etc dintre care unele au indicatii specifice de exemplu nici o freza nu trebuie folosita la mai mult de un numar de implante stabilit de fabricant, deoarece tocirea acesteia determina incalzirea osului in timpul procedurii, cu consecinte negative asupra viitorului implant. Regia salii de operatie Manopera chirurgului si a personalului specializat. Nu se poate calcula pretul unui implant dentar fara a se tine cont de aceste costuri conectate, de aceea costul unui implant este inca destul de ridicat fiind cuprins intre 300 si 2000 Euro / implant in functie de marca implantului folosit si de calitatea celorlalte materiale incluse.

 

In acest moment the big four in materie de firme de implante dentare care sunt considerate de top, datorita studiilor stiintifice care documenteaza aceste marci, precum si datorita volumului mare de vanzari sunt:
• Institutul Straumann Basel ( www.straumann.com ;www.iti.org)
• Nobel Biocare (www.nobelbiocare.com)
• Astra Tech implants (www.astratech.com)
• Zimmer  (www.zimmerdental.com)

Numeroase alte firme isi disputa intrarea in acest top prin inovatiile si simplificarile tehnicilor clinice pe care incearca sa le aduca modelelor lor de implante fiind o concurenta din ce in ce mai acerba pentru o piata in continua dezvoltare.

 

De asemenea trebuie inteles faptul ca aceasta dezvoltare permanenta determina necesitatea ca medicii implantologi dentari sa urmeze in permanenta cursuri si seminarii privind noile tehnici si modele, precum si achizitia de carti stiintifice pentru a se tine la curent cu progresul acestui domeniu extrem de alert. Din aceste motive implantul dentar nu poate fi o manopera ieftina fara a se reduce calitatea rezultatului final, rezultat pe care oricine si-l doreste perfect.

 

Bontul Protetic

   Bontul protetic este o structura intermediara de titan care se insurubeaza in capatul implantului inserat in os functionand ca un pivot dentar clasic. Bontul dentar are mai multe forme si angulatii in functie de situatia clinica, pretul acestuia fiind diferit in functie de caracteristici (intre 50 si 300 Euro). Firmele din domeniu pun la dispozitia practicienilor si accesorii de protetica dentara menite spre a obtine un rezultat protetic perfect care se adauga la costuil total al implantului dentar ( intre 20 si 100 Euro).

In cazul in care dorim un bont protetic de culoarea dintilor naturali acesta se frezeaza cu ajutorul unor masini de frezat computerizate de tip CAD/CAM care induc costuri suplimentare de pana la 100 Euro.

Pentru insertia bonturilor este necesara o noua interventie chirurgicala, aplicarea unor formatoare de gingie (bonturi de vindecare), urmata apoi de aplicarea bonturilor protetice, ceea ce induce din nou costuri suplimentare induse de procedurile chirugicale utilizate.
Unele implante de titan si majoritatea implantelor de zirconiu contin bontul sudat de surubul care se insera in os (fiind denumite one stage surgical), insa nu intodeauna situatia clinica ne permite utilizarea acestui tip de implant..


Coroana dentara
Coroanele dentare pe implant se pot realiza din numeroase materiale, fiind in general ceva mai scumpe fata de cele realizate pe bonturi dentare normale, deoarece laboratorul dentar care le realizeaza necesita investitii speciale pentru a putea realiza acest tip de lucrari.


Putem clasifica coroanele in:
1. Metaloceramice (portelan) pe suport de aliaj de baza (Cr NI sau Cr Co): intre 120 – 350 Euro 2. Metaloceramice pe suport de aliaj nobil (Au Pt) ( Inalt biocompatibile) intre 300 – 550 Euro 3. Metaloceramice pe suport de titan (Inalt biocompatibile) intre 300 – 550 Euro 4. Ceramice pe suport de zirconiu (Inalt biocompatibile si foarte estetice) intre 300 si 1200 Euro


Alegerea modelului de coroana trebuie realizata impreuna cu medicul dumnevoastra, care poate sa va recomande solutia optima in cazul dumnevoastra.


        In lumina celor scrise mai sus un implant dentar poate avea ca pret urmatoarea formula:

   Implant (300€ - 2000€) + Bont (50€ - 300€) + Coroana(120€ - 1200€) = de la 470 € la 3500 €

In afara de implant bont si coroana in cazul in care nu exista suficient suport osos pentru a se putea insera implanturi in conditii sigure se pot realiza interventii de augumentare osoasa ( sinus lift, osteodistractie, grefa osoaosa etc ) care induc costuri suplimentare datorita materialelor ( os artificial sau liofilizat, membrane de colagen ) si manoperelor chirurgicale implicate.

De exemplu, in acest moment pretul mediu al unui sinuslift cu tot cu materiale este de 1200 € per hemiarcada, cost care se adauga la implanturile efective.

In general, ideal este ca fiecare dinte lipsa sa fie inlocuit de un implant, dar exista posibilitatea sa se insere mai putie implanturi peste care sa se realizeze puntio dentare sau chiar mai multe implanturi care inlocuiesc dinti initial mai voluminosi.

Exista autori care sustin ca fiecare radacina dentara naturala trebuie inlocuita cu un  implant ( exemplu un molar cu trei radacini sa fie inlocuit de doua implanturi, nu doar de unul). Medicul dumnevoastra va hotari numarul implantelor necesare in cazul dumnevoastra.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Vlad Naicu

Adresa:  Str. Crangului nr 4 sector 1 Bucuresti Str. Spatarului nr 36 sector 2 Bucuresti

Localitate:  Sector 1

Telefon/fax:

Website:  http://www.mgdental.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!