ZX27 alternativa la implante sau proteza scheletata

ZX27 alternativa la implante sau proteza scheletata

ZX27 alternativa la implante sau proteza scheletata Vizualizari:  25197
Bonturile din sticla Zx27 vin in intampinarea medicilor, tehnicienilor si pacientilor cu o gandire progresiva  care se confrunta de regula cu cazuri mai dificile, de regula cand avem edentatii bi-terminale si nu numai, iar in mod normal ar fi necesare implanturi sau proteze scheletate si/sau telescopate.

Unor pacienti le e frica de implant, altii nu vor sa poarte o proteza scheletata sau telescopata, iar altii pur si simplu nu-si pot permite o astfel de lucrare si atunci exista "Pilonul - ZX27". Mai e si timpul de realizare a unei lucrari pe pilon zx27 care nu difera de cel al unei lucrari fixe normale.

Punctele de fixare din sticla ZX27 fabricate din material special adera la mucoasa osului alveolar din partile edentate ale arcului dentar superior si inferior si astfel inlocuiesc punctele de fixare proprii lipsa, adica bontul protetic. Fiecare pacient primeste propriul punct de fixare din sticla ZX27 facut dintr-o piesa prefabricata tratata termic cat si mecanic de catre tehnicieni dentari certificati, pentru a se potrivi exact pe mucoasa arcului alveolar al pacientului.

Experienta inernationala de-a lungul anilor a mai multor laboratoare certificate si un numar mai mare de 15.000 de pacienti satisfacuti precum si numeroase studii clinice dovedesc faptul ca ZX27 functoneaza foarte bine. Poate fi aplicat cu succes atat arcelor alveolare scurtate la unul sau ambele capete cat si pentru sustinerea protezelor fixe, astfel rezolvand problema unei punti despartitoare mari. Sistemul poate fi aplicat cu succes si cu implanturi.

De retinut - doar laboratoare si tehnicieni care au  cursuri si atestate din partea producatorului pot folosi aceste elemente, piloni ZX27. Aceste sisteme sunt protejate prin marca inrregistrata international si au primit cel mai inalt certificat de calitate ISO 9002 precum si marca de calitate europeana CE pentru produs medical testat.

Este 100% biocompatibil, nu contine Pb ca si o sticla normala, se personalizeaza pt. fiecare pacient in parte, se igienizeaza f. usor si nu creeaza disconfort, pacientul obisnuindu-se din prima zi cu lucrarea.

Contraindicatii:

- creasta alveolara instabila si moale , balanta (miscari laterale 5-8 mm),

- inaltime si latime alveolara insuficienta cu resorbtie extinsa a osului , creasta lamelara,

- alveole insuficient vindecate dupa extractie,

- boala a mucoasei orale( leucoplaca, lichen ruber planus, etc...) consultati un peri-odontolog,

- daca antagonistul viitorului punct de fixare din sticla ZX27 este in supra-ocluzie.

Principiile sistemului de fixare din sticla ZX27

- cel mai important e sa avem o creasta alveolara ferma si pronuntata la locul viitoarelor puncte de fixare din sticla ZX27,

- regula nescrisa: cu cat punctele de  fixare proprii sunt meziale la nivel, cu atat mai multi dinti lipsa poti fi inlocuiti distal ( cu defecte de classa 2a, 2b, in conformitate cu Wild-Voldrich),

- punctul de fixare din sticla e intotdeauna partea cea mai distala a puntii cu arc dentar scurtat (exp, cand se inlocuiesc 5 si 6 e ideal sa se slefuiasca 3 si 4 , adica slefuim 2 dinti si punem 2 extensii, cea distala sprijinindu-se pe punctul de fixare ZX27),

- trebuie sa existe cel putin un sprijin de clasa 1, printre dintii proprii slefuiti , cu cat exista mai multe puncte de sprijin clasa 1 cu atat e mai bun rezultatul,

-punctul de fixare din sticla ZX27 trebuie sa isi aiba antagonistul pentru a reinnoi relatiile ocluzale si functiile protezei.

Procedura

Se examineaza pacientul, de retinut ca pacientul ideal pt implant dentar se potriveste cu cel ideal pentru Zx27, apoi daca spatiul intre creasta si antagonist e suficient (minim 0,8 cm) putem amprenta, atentie amprentati intreg arcul dentar si nu doar o parte a acestuia. Obligatoriu se face proba de schelet si cu pilonul din sticla Zx27 si doar dupa aceasta se poate trece la ceramizarea puntii metalice.

Cimentarea este facuta astfel: mai intai se cimenteaza pilonul Zx27 in puntea protetica in timp ce bonturile mobile si pilonul sunt pe modelul de lucru. Aplicati ciment mixt, cel mai bun e fosfat de consistenta slaba . Ulterior se departeaza lucrarea de pe model , se curata surplusul de ciment din jurul pilonului Zx27 si se trece la cimentarea lucrarii in cavitatea bucala. Atentie nu lasati pacientul sa muste pe ruloari de vata sau de hartie, trebuie usor apasata cu mana lucrarea in dreptul dintilor stalpi proprii.

E normal ca pacienul sa simta o usoara presiune pe mucoasa din jurul pilonului Zx27 pentru 3-5 zile. Instruiti pacientul referitor la igiena orala si dentara precum si asupra ingrijirii protezei. Eventual faceti o radiografie panoramica la un an dupa cimentarea protezei si bineinteles controlul o data la 6 luni.

Aceste lucrari dentare pot fi realizate doar si numai de catre laboratoare certificate ( www.dentaltech.ro ) .

!!! Atentie este o alternativa la planurile de tratament clasice: implante, proteze scheletate si sau telescopate. !!!

Share on social media:

Twitter LinkedIn

Autor:  DentalTech

Adresa:  Calea Aradului nr 30; Timisoara

Localitate:  Timisoara

Telefon/fax:

Website:  https://biodentarium.ro/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


Anunturi stomatologie

Cabinete, clinici stomatologice recente

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!