Ai aparat dentar? Află cum îl poți întreține în câțiva pași simpli!

Ai aparat dentar? Află cum îl poți întreține în câțiva pași simpli!

intretinere aparat dentar 2020-08-04, Vizualizari:  38

Purtarea unui aparat dentar implică un set de reguli de igienă, de care pacienții trebuie să țină cont, pentru a menține o stare de confort și pentru a evita situații neplăcute sau incidentele legate de eventuale infecții. Care sunt aceste reguli de igienă de care trebuie să țineți cont atunci când aveți montat un aparat dentar? Aflați din materialul de mai jos. 

1. Periază corect
Atunci când este montat un aparat dentar fix, trebuie să folosiți periuțe speciale, deoarece periuțele normale nu ajută foarte mult, din simplu fapt că nu pot scoate resturile alimentare dintre brackeți. Dușurile bucale sunt foarte eficiente și ele, din acest punct de vedere. Elasticele intra-orale trebuie să fie scoase înainte de periaj. Este foarte important ca dinții să fie periați după fiecare masă, periajul de seară fiind cel mai important! Folosește o pastă de dinți, apă de gură cu fluor și antiplacă. Folosește o periuță specială, ortodontică, spre exemplu GumOrtho. 


Cele mai des întâlnite tipuri de probleme atunci când este montat un aparat dentar sunt legate de retenția alimentelor. De aceea, este foarte important ca pacientul să aibă o igienă dentară corespunzătoare acasă. 


 Vezi articolul complet pe https://city-center.ro/blog/ortodontie-blog/periaj-aparat-dentar 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  City Center Brasov

Adresa:  Strada Dobrogeanu Gherea 4

Localitate:  Brasov

Telefon/fax:

Website:  https://www.city-center.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!