Te-ai hotarat sa-ti pui aparat dentar fix? Citeste despre avantaje, dezavantaje, diferentele de pret – pentru a face cea mai buna alegere

Te-ai hotarat sa-ti pui aparat dentar fix? Citeste despre avantaje, dezavantaje, diferentele de pret – pentru a face cea mai buna alegere

Aparat dentar fix 2019-07-21, Vizualizari:  186

Drumul spre un zambet stralucitor este, adesea, unul anevoios, mai ales daca nu s-a atras in copilarie atentie acestui capitol. Un aparat dentar pentru indreptarea maxilarului, insa, poate rezolva situatia. Indiferent de complexitatea tratamentului, multi decid sa mearga la acest pas, pentru ca noi cu totii ne dorim sa avem dinti drepti, albi-sclipitori si zambet memorabil!


 Statisticile arata ca astazi 33% din populatia globului a purtat sau poarta un aparat dentar.


 Aparatul dentar metalic fix este cea mai comoda si accesibila solutie, dupa parerea specialistilor. Avantajele folosirii lui sunt:


 -pretul redus;


-perioada de tratament scurta;


-rezistenta crescuta.


Tipuri de aparate dentare metalice fixe


 Aceste aparate sunt considerate clasice, includ bracket-uri pe fata vizibila a dintilor si se pot aplica la orice varsta.


 Aparatele dentare fixe sunt recomandate pentru tratarea disfunctiilor dintilor permanenti. Acestea sunt de mai multe tipuri:


 -aparat dentar metalic fix;


-aparat dentar ceramic;


 -aparat dentar de safir;


-aparat dentar invizibil.


In principiu, toate aparatele dentare fixe actioneaza la fel, singura diferenta fiind cea legata de gradul de vizibilitate, de unde si vine diferenta de pret dintre ele.


 Motivele pentru care oamenii aleg un aparat dentar metalic fix


 Cel mai ieftin si mai raspandit model este aparatul dentar metalic fix. El este realizat din otel inoxidabil de calitate inalta si are cele mai bune si de durata rezultate. Majoritatea tratamentelor ortodontice dureaza intre 18 luni si doi ani. Tratamentul mai complex, in cazul in care lipsesc multi dinti sau include si interventia chirurgicala asupra maxilarului, poate dura de la doi pana la trei ani.


 Aparatul dentar pentru indreptarea maxilarului nu produce disconfort mare celui ce-l poarta, doar o mica hipersensibilitate in primele ore. In cateva saptamani durerea dispare definitiv.


 Dezavantajele sunt:


 -aparitia iritatiilor gingivale;


-disconfort in primele saptamani ale tratamentului;


-aspectul mai putin estetic, comparativ cu aparatele dentare din safir sau ceramica.


Top 4 intrebari pe care sa le adresezi ortodontului inainte de fixarea unui aparat dentar metalic


 1.Ce recomanda in materie de aparate dentare ortodontice?


 Este importanta consultatia unui specialist, deoarece complexitatea tratamentului poate indica necesitatea unui anumit tip de aparat dentar fix. Un ortodont poate clarifica avantajele si dezavantajele fiecarui tip de aparat pentru un tratament eficient.


 Cat timp dureaza tratamentul complet?


Durata tratamentului ortodontic va varia in functie de mai multi factori, precum complexitatea problemei ortodontice, varsta pacientului, eruptia molarilor de minte, deteriorarea aparatului ortodontic. Tratamentul cu aparat dentar metalic fix dureaza aproximativ de la 18 luni pana la 2 ani.


 Cat de des trebuie sa vizitezi cabinetul stomatologic?


Este o intrebare  foarte buna, mai ales, pentru pacientii care calatoresc mult. In mod obisnuit, pacientii ortodontici trebuie sa mearga la ortodont la fiecare 4-8 saptamani in timpul tratamentului activ. Unele aparate dentare necesita mai multa monitorizare sau curatare decat altele. Aparatul dentar metalic fix este foarte rezistent si nu are riscul de deteriorare.


 Cat costa aparatul dentar metalic?


Pe langa alte caracteristici, un rol important il joaca pretul aparatului dentar metalic. De exemplu Dentarbre Dental Clinic ofera in aceasta vara aparate dentare metalice la numai 1200 RON/ arcada.


 Te-ai hotarat sa-ti pui aparat dentar fix? Citeste despre avantaje, dezavantaje, diferentele de pret – pentru a face cea mai buna alegere


 Sursa: https://oviolaru.ro/te-ai-hotarat-sa-ti-pui-aparat-dentar-fix-citeste-despre-avantaje-dezavantaje-diferentele-de-pret-pentru-a-face-cea-mai-buna-alegere/

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dentarbre Dental Clinic - cabinet stomatologic București

Adresa:  Soseaua Colentina, nr. 16, Bl. A1, Complex Rose Garden, Sector 2, Zona Obor - Colentina - Doamna Ghica, Bucuresti, Romania

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  https://www.dentarbre.com


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!