Top 4 intrebari pentru ortodont despre aparatul dentar metalic fix

Top 4 intrebari pentru ortodont despre aparatul dentar metalic fix

Intrebari ortodont pentru parat dentar 2019-07-21, Vizualizari:  311

Drumul spre un zambet stralucitor este unul anevoios. Un proces indelungat de tratament este, de foarte multe ori, insotit de un aparat dentar pentru indreptarea maxilarului. Indiferent de complexitatea tratamentului, cu totii ne dorim dinti drepti, albi si memorabili.


 


Aparatul dentar metalic fix este cea mai comoda si accesibila solutie. Acest aparat este cea mai potrivita metoda pentru indreptarea maxilarului. Avantajele sunt: pretul redus, perioada de tratament scurta, rezistenta crescuta.


 Cele mai cunoscute aparate dentare sunt cele clasice, fixe, cu bracket-uri pe fata vizibila a dintilor si care se pot aplica la orice varsta. Aparatele dentare fixe sunt recomandate pentru tratarea disfunctiilor dintilor permanenti.


 Aparatele dentare fixe sunt de mai multe tipuri: aparat dentar metalic fix, aparat dentar ceramic, aparat dentar de safir si aparat dentar invizibil. In principiu, toate aparatele dentare fixe actioneaza la fel, singura diferenta fiind cea legata de gradul de vizibilitate, de unde si diferenta de pret intre ele.


 


Motivele pentru care oamenii aleg un aparat dentar metalic fix


 Cele mai populare aparate dentare fixe sunt cele metalice. Statisticile arata ca astazi 33% din populatia globului a purtat sau poarta aparat dentar. Cel mai ieftin si mai raspandit model este aparatul dentar metalic fix. El este realizat din otel inoxidabil de calitate inalta si are cele mai bune si durabile rezultate.


 Majoritatea tratamentelor ortodontice dureaza intre 18 luni si doi ani pentru a fi finalizate. Tratamentul mai complex, in cazul in care lipsesc multi dinti sau se afla in curs de interventie chirurgicala a maxilarului, poate dura de la doi pana la trei ani. Aparatul dentar pentru indreptarea maxilarului nu produce disconfort mare, decat o mica hipersensibilitate in primele ore.


 In decurs de cateva saptamani durerea dispare definitiv. Dezavantajele sunt: aparitia iritatiilor gingivale, disconfort in primele saptamani ale tratamentului si aspectul mai putin estetic, comparativ cu aparatele dentare din safir sau ceramica.


 Top 4 intrebari pe care sa le adresezi ortodontului inainte de fixarea unui aparat dentar


1. Ce recomandare face in materie de aparate dentare ortodontice


 Este importanta consultatia unui specialist, deoarece complexitatea tratamentului poate indica necesitatea unui anumit tip de aparat dentar metalic fix. Un ortodont poate clarifica avantajele si dezavantajele fiecarui tip de aparat pentru un tratament eficient.


  2.Cat timp dureaza tratamentul complet


 Durata tratamentului ortodontic va varia in functie de mai multi factori, precum complexitatea problemei ortodontice, varsta pacientului, eruptia molarilor de minte, deteriorarea aparatului ortodontic. Tratamentul cu aparat dentar metalic fix dureaza aproximativ de la 18 luni pana la 2 ani.


 3.Cat de des trebuie sa vizitezi cabinetul stomatologic


 Este foarte important, mai ales, pentru pacientii care calatoresc mult. In mod obisnuit, pacientii ortodontici trebuie sa mearga la ortodont la fiecare 4-8 saptamani in timpul tratamentului activ. Unele aparate dentare necesita mai multa monitorizare sau curatare decat altele. Aparatul dentar metalic fix este foarte rezistent si nu are riscul de deteriorare.


 4.Cat costa aparatul dentar metalic?


 Pe langa alte caracteristici, un rol important il joaca pretul aparatului dentar metalic. In aceasta luna (pana pe 30.06.2019) este valabila oferta la acest aparat dentar, in cadrul clinicii din Bucuresti – Dentarbre Dental Clinic. Pretul aparatului dentar metalic – de la 1200 RON/ arcada.


 Sursa: https://afacereazilei.ro/top-4-intrebari-pentru-ortodont-despre-aparatul-dentar-metalic-fix/

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dentarbre Dental Clinic - cabinet stomatologic București

Adresa:  Soseaua Colentina, nr. 16, Bl. A1, Complex Rose Garden, Sector 2, Zona Obor - Colentina - Doamna Ghica, Bucuresti, Romania

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  https://www.dentarbre.com


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!