Aparat dentar fix metalic

Aparat dentar fix metalic

Aparat dentar fix metalic 2019-07-30, Vizualizari:  1010

Aparat fix cu bracket METALIC


Deşi pare mai puţin rezistent decât alte aparate dentare de pe piaţă, tratamentul ortodontic metalic cu ligaturi este puternic, iar rezultatele sunt foarte bune, chiar dacă este nevoie de ceva mai multă răbdare şi mai mult timp pentru obţinerea lor. Ligaturile menţin arcul de pe fiecare bracket acestea fiind metalice sau din material elastic; sunt cunoscute şi ca „o-ring” fiind schimbate la fiecare vizită la medicul ortodont.


Pentru verificări de rutină medicul Ortodont Q Med te va invita la vizite medicale pe baza faptului că ligaturile tind să îşi piardă din “forţa” şi să slăbească puterea aparatului, putând afecta rezultatele tratamentului.


În Clinicile Q Med un avantaj îl conferă preţul mai mic al aparatului dentar. Acest tip de aparat ortodontic este considerat cel mai ieftin, de aceea, este încă cerut de foarte mulţi pacienţi cu venituri modeste sau de cei care nu vor să investească sume foarte mari.


Ligaturile sunt adesea colorate, ceea ce conferă aparatului o tentă copilărească. Aparatul prezintă opţiunea alegerii ligaturilor transparente, însă ortodonţii nu le recomandă, din cauza colorării lor rapide, în urma consumului de alimente şi băuturi.


Avantaje


-costul redus în comparaţie cu celelalte tipuri de aparate ortodontice


-au o rezistenţă sporită iar şansele ca aparatul să cedeze sunt foarte mici


-perioada de tratament mai redusă


-poate fi personalizat cu elastice colorate, opţiune aleasă de către copiii care nu prea simpatizează aparatele dentare


-sunt recomandate atât copiilor cât şi adulţilor


-au brackeţii mai mici uşurând astfel igienizarea


-folosit în remediul anomaliilor dentare


-în cazul în care bracketul se desprinde acesta se va relipi foarte uşor


Dezavantaje


-vizibilitatea mai mare faţă de toate celelalte tipuri de aparate dentare atât externe cât şi interne


-uneori pot provoaca disconfort la nivelul obrajilor şi a buzelor precum şi iritarea gingivală însă neplacerea va dispărea în 2-3 săptămâni


 Aparatele dentare metalice sunt eficiente, economice şi rezistente. Pe lângă faptul că oferă rezultate garantate şi definitive, reduc şi durata tratamentului. Acestea au bracket-urile mai mici reuşind să corecteze şi cele mai grave anomalii oro-dento-maxilare.


Preţ aparat dentar fix metalic:


 2.000 lei/ aparat. 2 rate (în cabinet): 1.000 lei/ lună


 4 rate lunare (în cabinet) pentru ambele arcade


  Recomandări către purtătorul de aparat dentar metalic


-evitarea alimentelor dure şi lipicioase care pot dezlipi bracketul prelungind perioada tratamentului (pop-corn, pâine toast, alune, migdale, măsline cu sâmburi, etc)


-evitarea muşcării direct din aliment, în special din fructe; recomandăm tăierea în bucăţi a acestora


-mix între spălarea cu periuţa obişnuită (manuală şi electrică) şi periuţa interdentară, care va fi introdusă pe sub arcul ortodontic;


-aţa dentară poate fi folosită cu puţină dificultate dar este posibilă cu mai multă răbdare;


-periajul se face după fiecare masă


-administrarea de medicament analgezic la care pacientul nu este alergic pentru îndepărtarea durerilor dentare ce apar în primele zile de la instalarea aparatului


-prezentarea în mod obligatoriu la medicul ortodont pentru consultaţii periodicepurtarea aparatelor de contenţie conform indicaţiilor medicului.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Q Med - Stomatologie fara durere

Adresa:  Adresa: Str. Iarba Campului nr. 2, Etaj 1 PUNCTE DE REPER: - intersectia Nitu Vasile cu Bd. Ctin. Brancoveanu - vizavi de banca Transilvania -vizavi de farmacia Sensiblu - in dreptul statiilor de masina 141, 116 - aproape de QMED RADIOLOGIE DENTARA

Localitate:  Sector 4

Telefon/fax:

Website:  http://qmed.ro/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!