Fatete dentare

Fatete dentare

Fatete dentare 2015-06-11, Vizualizari:  2344

Medicina dentara ofera noi solutii terapeutice cu avantaje estetice si functionale pentru rezolvarea diferitelor situatii clinice, de la protocolul tratamentului cariei dentare, la corectari estetice cu fatete fara prepararea suprafetelor dentare sau implanturi dentare cu integrare rapida.

In mod curent, cavitatile coronare rezultate in urma indepartarii unui process carios se reconstruiesc (plombeaza) cu material compozite. Dezavantajul acestor material este ca nu au o adeziune buna fata de peretii dentari, asa ca , in timp, sub obturatie se dezvolta carii secundare si in plus, din cauza infiltrarii microbiene, aceste plombe isi schimba culoarea. Astfel, dupa o perioada relative scurta de timp, pacientul poate resimti sensibilitate dureroasa sau, nu de putine ori, chiar dezlipirea obturatiei din cavitate.

Pentru a rezolva aceste neajunsuri, este de dorit ca in cavitatile mari dentare sa se aplice incrustatii ceramice. Pe langa faptul ca acestea nu-si modifica nuanta gratie ceramicii, care este un material compact ce nu permite infiltratii din mediul bucal, avantajul major consta in sigilarea spatiului dintre incrustatie si peretii dentari prin cimentare. Daca o plomba din material compozit are o durata de viata intre 1- 3 ani, cu ajutorul incrustatiei ceramice un dinte poate fi pastrat vital 5 – 7 ani sau chiar mai mult.

In cazul defectelor de culoare sau spatieri dentare se pot aplica fatete ceramic “no-prep”. Acest tip de fateta dentara ofera posibilitatea dobandirii unui aspect estetic de exceptie fara a fi necesara interventia cu freze pe suprafata dintilor.

In ceea ce priveste domeniul implantologiei dentare, datorita avansarii cercetarilor si a documentatiei specifice, pacientii au posibilitatea de a allege implanturi dentare cu performante remarcabile in integrarea osoasa si cu stabilitate functionala marita. Prin design nou sau cu ajutorul unor noi tehnologii de tratare a suprafetei implanturilor, integrarea intraosoasa a acestora se face mult mai repede, iar timpul de asteptare pana la realizarea coroanelor protetice se reduce la jumatate – de la 4 – 6 luni la 6 – 8 saptamani.

In ultimii ani, se remarca implementarea conceptului de clinica dentara in care pacientul este asistat si tratat de medici specialisti din diferite domenii ale medicinii dentare. Pacientul este scutit de timpul pierdut pentru realizarea unor tratamente de specialitate – ortodontie, pedodontie, implantologie sau a unor proceduri de investigatie radiologica in alte unitati medicale.

Prin noile descoperiri tehnologice, ne bucuram ca pacientii nostrii pot beneficia de tratamente de calitate estetica si functional exceptionale, aducand astfel, un plus de sanatate, confort si incredere in viata lor.

www.velvetdental.ro

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Velvet Dental

Adresa:  Adresa: Str. Herastrau, Nr 1, Sector 1

Localitate:  Sector 1

Telefon/fax:

Website:  http://www.velvetdental.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!