Când este nevoie de un tratament de canal și unde să te adresezi?
Vizualizari: 1117
Tratamentul de canal (tratamentul endodontic) se aplică țesuturilor moi din interiorul dinților și reprezintă devitalizarea unui dinte profund afectat (în popor se mai folosește expresia „scoaterea nervului”, acesta fiind cea mai importantă parte din pulpa dentară). Când este necesară o asemenea intervenție și la cine să te adresezi pentru rezultat, afli din rândurile ce urmează.Când avem nevoie de tratament de canal?
Pacienții tind să creadă că durerea extremă de dinți este indicație pentru un tratament endodontic. Totuși, durerea este un simptom, nu un diagnostic clar. Deși este prezentă în multe cazuri de infecție a pulpei dentare, durerea poate fi și semn a altor afecțiuni. Doar medicul endodont decide dacă este necesar un tratament de canal , după o consultație amănunțită însoțită de investigații (obligatoriu de o radiografie dentară a dintelui respectiv și țesuturilor adiacente). Tratamentul endodontic se realizează în următoarele situații:
– Frecvent - când avem un dinte cu o carie mare care se extinde până la nerv ori când pulpa dintelui este grav inflamată datorită unor carii, infecții, traumatisme;
– Episodic - în anumite cazuri devitalizarea dintelui e necesară când se șlefuiește un dinte în scop protetic (pentru a realiza o punte dentară sau în cazul unor coroane).
Unde ne adresăm pentru un tratament endodontic?
În general, tratamentul endodontic constă în câteva etape: curățarea canalelor radiculare, dezinfectarea lor, prepararea și obturarea definitivă (așa zisa obturație radiculară, eventual se înlocuiește țesutul dentar pierdut cu o coroană dentară). Acest tratament nu este dureros și se efectuează sub anestezie. Deși sună relativ simplu, există câteva momente cheie.
Cabinetul stomatologic sau clinica dentară la care vă adresați trebuie să garanteze condiții de asepsie și antisepsie ideale, precum și instrumente de lucru perfect sterile, deoarece se pătrunde în țesuturile moi și orice infecție nosocomială trebuie exclusă din start.Este obligatoriu să apelați la un endodont cu experiență, care să poată pune diagnosticul corect și să efectueze rapid procedura.Pentru comoditate, este bine ca în prealabil să fie efectuate investigațiile radiologice Un microscop endodontic este un plus enorm, pentru că mărește exactitatea diagnosticului și grăbește tratamentul, totodată făcându-l mai eficient (doctorul vede mai bine situația, găsește mai ușor canalele și le poate stabili cu precizie numărul și structura, proces destul de dificil „cu ochiul liber”).Diverse tratamente endodontice ies în final la diferite costuri, totuși este important să alegeți o clinică cu o politică transparentă, care expune clar ce anume intră în procedură și cât costă fiecare etapă.Experiența medicului endodont este vitală, deci optați pentru o clinică ce investește în personal și perfecționarea continuă a serviciilor stomatologice oferite, pentru că profesionalismul și calitatea excepțională stă la baza actului medical și vă va proteja de necesitatea unui retratament endodontic.
Toate acestea le găsiți în clinica stomatologică Dentarbre (Șos. Colentina, nr. 16, Bl. A1, Orhideea, Complex Rose Garden, Sector 2, București). De asemenea, nu uitați că vizitele profilactice și tratamentul bolilor dentare în etapele incipiente scad mult șansele unor infecții grave (și, deci, și probabilitatea unui tratament endodontic iminent).
Date de contact:
https://www.dentarbre.com/
contact@dentarbre.com
Sursă articol: https://www.agerpres.ro/ots/2021/06/02/cand-este-nevoie-de-un-tratament-de-canal-si-unde-sa-te-adresezi--644015
Autor: Dentarbre Dental Clinic
Adresa: Soseaua Colentina, nr. 16, Bl. A1, Complex Rose Garden, Sector 2, Zona Obor - Colentina - Doamna Ghica, Bucuresti, Romania
Localitate: Sector 2
Telefon/fax:
Website: https://www.dentarbre.com