Caria dentara

Caria dentara

Caria dentara Vizualizari:  4961


Caria dentara este o boala infectioasa distructiva a tesuturilor dure ale dintelui, producand necroza si distructia acestora. Pentru formarea unei carii dentare este necesara interactiunea in timp a unei microflore bucale cariogene cu alimente fermentabile pe un teren (dinti ) susceptibil. Caria se dezvolta numai pe dintii in contact cu mediul bucal si niciodata pe dintii complet inclusiCaria dentara poate sau nu sa produca discomfort, dar ea distruge dintele. Cand este mica este mai usor si mai ieftin de tratat. Cu cat pacientul vine mai des la dentist atunci cand nu are durere, cu atat scad sansele sa aibe vreodata durere de dinti.

Atunci cand caria a ajuns la pulpa dentara(nerv) apare durerea spontana care nu trece cu calmante, sensibilitate la cald, rece, dulce, durerea la masticatie sau la strangerea dintilor, si chiar aparitia unui abces.

In acest caz pulpa dintelui este infectata si nu mai exista posibilitatea de vindecare. Pentru salvarea dintelui este nevoie de tratament de canal corect efectuat , prin care se indeparteaza continutul infectat , se curata , se pregateste si se obtureaza cu gutaperca

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Corina Dinca

Adresa:  Str.Ritmului,nr 14,bloc 432,sc A,ap 1,sector 2 Reper: Zona Avrig, Autogara C&I, magazine Profi

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  http://www.essentialdent.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!