Ce inseamna PREA TARZIU pentru un dinte?

Ce inseamna PREA TARZIU pentru un dinte?

Ce inseamna PREA TARZIU pentru un dinte? 2009-12-24, Vizualizari:  12031

Cand vizita la stomatolog devine o necesitate urgenta determinata de durerile insuportabile pe care un dinte care acum cateva luni “avea ceva putin deranjant” dar nu ati mers la stomatolog deoarece au intervenit urmatoarele motive :

nu ati avut timp sa ajungeti pur si simplu nu va durea asa ca nu ati considerat a fi o prioritate rezolvarea problemei nu ati avut bani in acel moment *nu aveti incredere in medici nu stiati ca este nevoie de stomatolog pentru o mica “jena” asa ca ati fost la farmacie si v-ati luat un medicament pentru dureri de dinti ati crezut ca v-a “tras curentul” va este frica de stomatolog de mic copil si nu vreti sa aveti nimic in comun cu ei etc......cate si mai cate motive nu gasim cand este vorba de sanatatea noastra...

Daca veneati de la inceput, era posibil sa fi fost nevoie doar de o mica fluorizare, igienizare sau de o sigilare sau poate chiar de o plombita, orice altceva minor si deloc complicat sau costisitor.

Vizita in Urgenta cu durere dupa cateva luni sau chiar ani in cazurile cele mai grave, poate avea cateva din urmatoarele consecinte:

In primul caz, salvarea dintelui este posibila, dar, avand in vedere ca leziunea a avansat mult mai adanc decat se vedea acasa in oglinda, si a ajuns in camera pulpara, nu ramane de facut decat sa scoatem nervul, obturam canalul, si daca ati avut noroc ca durerea sa va trimita la stomatolog inaintea distrugerii coroanei dentare, punem plombita si plecati acasa fericit cheltuind o suma de bani acceptabila, si ceva pe drum pentru cele maxim 2 sedinte in care v-ati prezentat; in acest caz, deja salvarea dintelui este prea mult spus avand in vedere faptul ca a fost facuta extirparea (scoaterea nervului) ce consta nu numai in scoaterea nervului ci si in devitalizarea dintelui.

In al doi-lea caz, distrugerea coroanei dentare a fost facuta deja, astfel incat intervine necesitatea inlocuirii acesteia cu o coroana noua realizata din diferite materiale ce au costuri variante care in general sunt alese impreuna cu medicul stomatolog si in functie de posibilitatile oferite de situatia dumneavoastra clinica, ce au preturi mai mari decat o plomba.

Numarul trei de obicei este vestitor de cele bune, pentru ca nu am ajuns la faza critica inca, deoarece, exact ca in cea de-a doua varianta, se poate inlocui coronita urmand aceiasi pasi, dar inainte de toate situatia dumneavoastra in momentul in care ati ajuns la stomatolog era destul de critica deoarece durerea avea la baza o gangrena care trebuie mai intai tratata, ceea ce ne-a mai ridicat costul tratamentului, aproape dublat.

Asa cum probabil ati realizat pana acum, cele trei cazuri sunt din cele mai simple si mai putin costisitoare;
-cel mai dramatic pentru dentitia permanenta este pierderea acesteia, chiar daca extractia dentara este una din cele mai frecvent realizate manopere in stomatologie, dar acesta este urmatorul pas in cazul in care radacina dintelui este afectata si dintele nu mai poate fi salvat;
- exista o metoda moderna de salvare a unui dinte prin tratamentul endodontic de catre specialist cu aparatura de ultima generatie, dar costul acestui tratament, creste destul de mult;

Intorcandu-ne la varianta extractiei dentare, acolo unde nu se poate salva dintele, in functie de tratamentul ales de dumneavoastra impreuna cu medicul stomatolog, exista varianta puntilor dentare formate din 3 coronite din portelan care trebuie realizate pentru inlocuirea unui singur dinte lipsa prin slefuirea de catre medic a doi dinti vecini sanatosi. Amanunte privind dezavantajele clinice ale acestei metode si varianta recomandata de catre implantolog veti gasi in pagina de Implantologie in site-ul Neoclinique. Costul unui implant in medie de 1000 euro.

www.neoclinique.ro

+40371000111 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Neoclinique

Adresa:  Clinica Militari - Str. Rosia Montana nr.6, Bl.07, Sector 6, Bucuresti si Clinica Unirii - Str. Theodor Sperantia nr.14, Sector 3, Bucuresti

Localitate:  Sector 3

Telefon/fax:

Website:  http://www.neoclinique.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!