Importanta apexului locator si a radiografiei retroalveolare in tratamentul de canal

Importanta apexului locator si a radiografiei retroalveolare in tratamentul de canal

Importanta apexului locator si a radiografiei retroalveolare in tratamentul de canal 2017-01-23, Vizualizari:  1170

Importanta apexului locator si a radiografiei retroalveolare in tratamentul de canal

Apex locatorul este un dispozitiv inventat inca din anul 1992, dar care inca din nefericire nu se foloseste in toate cabinetele stomatologice. 
Cum functioneaza? Este un aparat electronic care masoara lungimea exacta a canalelor radiculare. Astfel tratamentul va fi efectuat pe aceasta lungime stabilita,evitand posibile erori(obturare incompleta sau depasita).


De ce este nevoie si de radiografie retroalveolara?
Deoarece stabilirea corecta a diagnosticului si analizarea anatomiei dintelui(forma radacinii,implicit a canalelor) ce urmeaza a fi tratat nu ar mai fi posibila fara radiografie.Imaginea in detaliu a radacinii dintelui ce urmeazÄ a fi tratat,ofera indicii precise despre afectiunea dintelui sau daca au existat tratamente anterioare si cum au fost efectuate. De asemenea radiografia de control(dupa finalizarea tratamentului) este cheia catre un prognostic just.

Un tratament endodontic de succes(curatararea si obturarea canalelor radiculare pana la varful radacinilor) are nevoie de priceperea si indemanarea medicului dar, si de aparatura care sa poata facilita acest lucru.

 

In concluzie 
In absenta acestor mijloace, tratamentele se fac fara garantia succesului. In primul rand pentru ca nu avem cunostinta exacta a lungimii canalului(astfel exista posibilitatea de esuare a tratamentului) si starea afectiunii dintelui. Iar in al doilea rand nu exista posibilitatea efectuarii unui radiografii de control. 
De aceea in loc sa fiti dezamagiti ca sunteti pusi sa faceti radiografia retroalveolara, mai bine spuneti NU, cabinetelor unde nu se efectueaza tratamentele endodontice sub aceasta forma.

In clinica Magic Elite Dent exista atat apex locator cat si aparatul pentru realizarea radiografiei retroalveolare(astfel nu trebuie sa parasiti incinta clincii).

Lucruri menite pentru siguranta si confortul dumneavoastra.


ALEGETI Magic Elite Dent PENTRU CA MERITATI TOT CE E MAI BUN!

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Echipa Magic Elite Dent

Adresa:  Sos Chitilei, nr 114-116, sector 1, Bucuresti (repere Bucurestii Noi, Pajura, Jiului, Grivita)

Localitate:  Sector 1

Telefon/fax:

Website:  http://www.magicelitedent.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!