Tratamentul Endodontic

Tratamentul Endodontic

Tratamentul Endodontic 2013-02-12, Vizualizari:  2415

 

Tratamentul endodontic se refera la terapia instituita unui dinte cu inflamatie pulpara in scopul pastrarii lui in cavitatea orala . Inflamatia pulpara ( apare in urma agresiunii bacteriene asupra dintelui fiind cauzata de carii profunde. Daca nu se instituie un tratament endodontic complet si complex dintele trebuie extras de pe arcada, el constituind o sursa de durere si un focar de infectie pentru organism.

Endodontia clasica isi justifica multitudinea de esecuri prin argumentul lipsei vizibilitatii si a utilizaÉrii exclusive a simtului tactil. Tehnologia de ultima generatie a introdus microscopul operator in medicina dentara revolutionand astfel un domeniu ”orb” pana nu demult. Microscopul a venit in ajutorul medicilor specialisti confirmand citatul marelui medic specialist in endodontie Prof. Dr. S. Kim ” You can’t treat what you can’t see” ( ”Nu poti trata decat ceea ce vezi”).

Pentru o diagnosticare precisa si pentru efectuarea unui tratament  performant, la clinica Q Smile , tratamentele enodontice si protetice sunt asistate de microscopul Zeiss.Microscopul s-a dovedit a fi util in vizualizarea mult mai buna a complexitatii anatomiei dentare, in tratamentul dintilor cu acces dificil, la gasirea canalelor suplimentare, la indepartarea instrumentelor fracturate pe canal, in instrumentarea canalelor calcificate, lucruri care sunt foarte dificil de detectat prin metode traditionale de tratament. Fig. 1

 

Microscopul Zeiss utilizat in medicina dentara Microscopul ajuta medicul sa vizualizeze canalele radiculare la mariri de la 3,5 la 20 de ori si prin iluminarea campului operator cu lumina de inalta intensitate. Manevrarea microscopului de catre medicul specialist este facila. Astfel, achizitionarea microscopului si efortul depus pentru deprinderea manoperelor sunt recompensate de cresterea accelerata a ratei de succes a tratamentelor endodontice, utilizarea lui facand posibila tratarea dintilor care odata erau condamnati extractiei. Fig. 2

Vizualizarea cu ajutorul microscopului a 5 canale radiculare in cazul unui molar la nivelul caruia in mod ”clasic” exista doar 3Tratamentul endodontic sub microscop, poate fi considerat uneori prohibitiv ca pret, dar ofera ceea ce nimeni nu poate cumpara azi, dintele propriu.

Atunci cand luati o decizie de tratament, informati-va pentru a beneficia de toate progresele actuale ale endodontiei si medicinei dentare.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Cristina Veresezan

Adresa:  Str. Baba Novac nr. 22, 400080,

Localitate:  Cluj-Napoca

Telefon/fax:

Website:  http://www.qsmile.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!