De ce dintii tratati pe canal pot da senzatia de durere

De ce dintii tratati pe canal pot da senzatia de durere

De ce dintii tratati pe canal pot da senzatia de durere 2014-03-09, Vizualizari:  2432

Este firesc ca dintii nostril sa doara putin la cateva zile sau imediat dupa ce s-a efectuat un tratament de canal. Dintii care au suferit anterior afectiuni pulpare sau endodontice mai acute pot necesita o perioada mai mare de recuperare cu indepatarea nervului si tratamentul de canal, cateodata putand dura pana la 1-2 luni.

Tesutul in care este ancorat dintele este vital si deci sensibil indiferent de vitalitatea dintelui. Ligamentele si osul alveolar sunt vii si percep modificari cauzate de inflamatie, tratamente mecanice, atingerea pastelor de canal, substantelor pentru irigatii endodontice. De multe ori chiar daca tratamentul de canal a fost efectuat perfect, cu verificarea radiologica corespunzatoare, este posibila o durere timp de 2-3 zile, sau chiar o saptamana, durere datorata contactului dintre osul alveolar si substantele volatile ale pastei definitive de canal. Ganditi-va ca la o obisnuita a organismului la un factor extern, nou.

Sensibiltati la rece sau fiebinte nu sunt firesti si nu ar trebui sa apara, ele sunt indicatii ale existentei unui tesut pulpar viu (nerv). Trebuie avuta atentie la starea dintilor vecini, deoarece pot exista dureri iradiate de la ceilalti dinti. De mult ori pacientii confunda durerile date de alti dinti vitali . 

Aproape 3 % din cazurile tratate pe canale cu infectii (gangrene) pot duce la acutizarea fenomenelor dureroase imediat dupa interventia pe canal. Aceasta se datoreaza unei cantitati foarte mici de bacterii, insa destul de virulente, ce pot merge pe canal si pot intensifica inflamatia locala. Simptomele pot fi edem (umflarea) si durerea. Tratamentul recomandat este antiinflamator si antibiotic.

 In general medicul stomatolog va instiinta pacientul de posibilitatea unei sensibilitati dupa disparitia efectului anesteziei realizate pentru efectuarea tratamentului de canal si va prescrie antiiflamatoare usoare.

 Autor: Dr Letitia Raiciu, medic stomatolog ABC Eurodent

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr Letitia Raiciu

Adresa:  Bd Decebal 17 blS16 sc C apt 54 sector 3 Bd 1 Mai 35 bl C13 sc B apt 54 sector 6 Bucuresti Db Ghencea 43B sect 6 Bucuresti, parter, in cadrul Ghencea Medical Center Str Iosif Albu nr 58, etaj 2, sector 3, Bucuresti

Localitate:  Sector 3

Telefon/fax:

Website:  http://www.abceurodent.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!