Sensibilitatea dentara factori si tratament

Sensibilitatea dentara factori si tratament

Sensibilitatea dentara factori si tratament 2016-08-16, Vizualizari:  784


Este o senzatie care apare la nivelul gingiei, in zona de intalnire a coroanei dintelui cu radacina. Coroana dentara este acoperita de smalt care o protejeaza de schimbarile de temperatura si ph-ul din alimentatie. Radacina dentara invelita de mucoasa si gingie nu beneficiaza de protectie pentru ca nu are nevoie, iar zona de intalnire numita colet sau gatul dintelui este si mai fragila.


In cazul bolii parodontale ( parodontoza ) sau chiar intr-o simpla inflamatie gingivala, cand coletul dintelui este dezvelit de gingie, simtim aceste frisoane mici si dureroase la o gura de inghetata, un ceai fierbinte sau chiar la o simpla atingere.


FACTORI DECLANSATORI :


-cand gingia este inflamata ( placa bacteriana si tartru )
- la femei in timpul ciclului menstrual sau al sarcinii : schimbarile hormonale au impact negativ direct deoarece apar sangerari gingivale
-daca se practica un periaj dentar incorect si intempestiv
Trebuie atentie la tehnica de periaj corecta !


TRATAMENTUL SENSIBILITATII DENTARE:
-un periaj dentar corect cu periute moi si paste de dinti speciale pentru sensibilitate dentara.Alternativ, se poate aplica local , la cabinetul stomatologic, geluri pentru desensibilizare sau terapii cu laser.
Igienizarea la un interval de 6 luni si control periodic la stomatolog este mijlocul cel mai sigur care poate impiedica aparitia sensibilitatii dentare.


Majoritatea problemelor dentare apar si se dezvolta fara durere, deci nu suntem constienti ca exista.In contextul vietii noastre aglomerate si pline de prioritati presante, dintii sunt ultimul lucru la care ne gandim daca nu dau semn.


Recomandam sa introduceti in agenda , controlul stomatologic periodic din 6 in 6 luni.Doar asa se economiseste timp, suferinta si poate nu putini bani daca lucrurile se rezolva din timp si nu se agraveaza.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr.Mares Roxana-Gabriela

Adresa:  Focsani B-dul INDEPENDENTEI nr. 51 Clinica Cimpeneanca Str.Calea Odobesti nr. 207

Localitate:  Focsani

Telefon/fax:

Website:  http://www.roxy-dent.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!