Durerea dentara - sfatul medicului
Vizualizari: 1390
1. In nenumărate cazuri atunci când ne confruntam cu durerea dentară, din păcate alegem sa o ignorăm. De cele mai multe ori, in spatele acestei dureri se ascunde o problema gravă, una dintre cauze putând fi afectarea nervului.
Sfat: Atunci când nervul dintelui a fost afectat este necesar un tratament endodontic (de canal) corespunzător, asistat de microscopul dentar, ce permite o rată de succes crescută. Nu aÈ™tepta până apare o situaÈ›ie mai dificilă.
2. Vă întrebaÈ›i probabil cum poate să mai doară un dinte care nu mai are nerv. De cele mai multe ori, după tratamentele endodontice È™i după ce efectul anesteziei trece, pacientii pot resimÈ›i la nivelul dintelui la care s-a lucrat, de la o uÈ™oară jenă până la durere intensă. Durerea nu apare datorită dintelui ci datorită È›esuturilor care înconjoară dintele. Cu cât a fost mai mare inflamaÈ›ia È›esuturilor la prezentarea pacientului în cabinet, cu atât va dura mai mult până la vindecarea lor È™i astfel organismul reacÈ›ionează
Sfat: Nu te impacienta dacă apare durerea postoperatorie,poate fi un răspuns normal al organismului. Poți lua un analgezic sau un anti-inflamator.
3. Salvarea unui dinte a cărui nerv a fost afectat nu se încheie la finalizarea tratamentului endodontic. Sunt situaÈ›ii în care sunt afectate È›esuturile de la vârful rădăcinii, acolo existând deci o infecÈ›ie È™i astfel osul este înlocuit de puroi! De aceea dintele trebuie monitorizat constant de către medicul stomatolog.
Poate părea un cliÈ™eu acest control la 6 luni, nu este aÈ™a. Ca student, viitor medic eÈ™ti învățat asta din primele luni de facultate. Există materie ce se numeÈ™te prevenÈ›ie, predată de cadrele universitare.
DiferenÈ›ierea vine din a o lua în seamă, a avea o strategie pentru pacienÈ›i È™i a o pune în practică. Începem cu cei mai mici È™i continuăm cu cei mai în vărstă, È™i le facem instructaj de periaj, le expilcăm cum se igienizează corect acasă. Mai apoi suntem remiderul lor la fiecare 6 luni, È™i suntem stricÈ›i când vine vorba de protocoale.
Într-adevăr avem mult de lucru cu mentalitatea noastră ca populaÈ›ie. Sunt pacienÈ›i ce urmează tratamente cu buget ridicat, È™i după finaizarea lor, nu doresc să mai vină pe motiv că: totul este bine nu mă doare nimic. PrevenÈ›ia înseamnă să indentificăm È™i să menÈ›inem în acel moment. Ca echipă ne-am asumat asta, È™tim că avem mult de lucru, È™i nu renunțăm, deoarece avem încredere că se pot schimba lucrurile.
Sfat: Prezintă-te la controalele după tratament È™i efectuează radiografiile de control la 6 luni – 1 an, pentru a verifica evoluÈ›ia È›esuturilor de la vârful rădăcinii.
Unique Smile - Dental Care Center
Autor: Unique Smile
Adresa: Str. Triajului nr. 67 , Selimbar Sibiu https://goo.gl/maps/6uc7VBPceCt
Localitate: Selimbar
Telefon/fax:
Website: http://www.uniquesmile.ro
Sugestii, propuneri
Recomandari dentist
Banner
Anunturi stomatologie
-
💙 La Dental Repair & Protect din Timișoara, sănătatea zâmbetului ...
-
🦷 Chirurgie dentară cu grijă și profesionalism La Dental Repair & ...
-
🌟 Happy Hour pentru zâmbetul tău! 🌟 La Cris Smile Rahova, în ...
-
🕘 Happy Hour pentru un zâmbet sănătos și estetic! La Cris Smile Rahova, ...