Efectuarea periajului dentar in functie de diferite afectiuni ale cavitatii bucale

Efectuarea periajului dentar in functie de diferite afectiuni ale cavitatii bucale

Efectuarea periajului dentar in functie de diferite afectiuni ale cavitatii bucale Vizualizari:  3090

Periajul dentar este cea mai importanta metoda de igienizare zilnica a dintilor. El trebuie efectuat cel putin de 2 ori pe zi, dimineata si seara, iar daca exista posibilitatea, chiar si dupa fiecare masa servita.

Exista insa situatii speciale cand trebuie sa ai si mai mare grija la modul in care te periezi si iti faci igienizarea.

Daca ai gingiile sensibile si periajul devine dureros trebuie sa tii cont de frecventa periajului,insa este recomandata o vizita la stomatolog pt a depista cauza si reduce inflamatia gingivala.

Femeile insarcinate sufera adesea de inflamatie gingivala, fiind recomandat igienizarea dentara la stomatolog pt a putea mentine frecventa normala a periajului.

In cazul in care gingiile sunt retrase de pe dinti, trebuie avut grija mai ales la tehnica de periaj, periuta miscandu se dinspre gingie spre dinti pentru a preveni retractia si mai mult a gingiei. Periajul se va efectua dimineata si seara, avand grija sa folositi periute mai moi in cazul in care gingiile sunt mai sensibile.

Dupa ce s-a efectuat o extractiie dentara este bine sa se evite in ziua respectiva periajul zonei cu extractie.

In cazul unor alte interventii chirurgicale, inclusiv implant dentar , este foarte important sa te perii si dimineata si seara in zona in care exista fire de sutura ; ideal ar fi sa ai posibilitatea sa te perii dupa fiecare masa pentru a preveni retentia de alimente in zona firelor. Daca nu ai aceasta posibilitate, poti macar sa te clatesti pentru a indeparta resturile alimentare.

Trebuie sa investesti in sanatatea ta timp si atentie, deoarece este de nepretuit !

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Anca Rusu

Adresa:  Str. Maria Rosetti Nr. 26A, Sector 2, Bucuresti 020487, Romania Mijloace de transport in comun Tramvai: 5, 16 (Statia Maria Rosetti) Autobuz: 605 (Statia Maria Rosetti) Metrou: Universitate (14 min), Piata Romana (16 min)

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  http://www.dentalpremier.ro/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!