Tratamente pentru dinti de lapte

Tratamente pentru dinti de lapte

Tratamente pentru dinti de lapte Vizualizari:  6985
Prima vizita a copilului in cabinetul stomatologic

Prima vizita la stomatolog trebuie sa aiba loc dupa varsta de 3 ani si cel tarziu la 6 ani,intr-o atmosfera vesela, de relaxare, de joaca, explicandu-i-se in aceasta prima sedinta de ce apar cariile, cum se spala corect dintii, ce se poate face pentru a preveni aparitia cariilor.

La inceput,pentru incurajarea copilului, parintele poate ramane in cabinet pe durata tratamentului, apoi treptat copilul poate ramane doar in compania noastra.

Se recomanda un control la fiecare 6 luni, in acest fel copilul obisnuindu-se mult mai usor cu atmosfera si zgomotele specifice din cabinetul stomatologic, iar cu ocazia acestor controale se pot realiza periaje cu paste speciale cu fluor, aromate, special pentru varsta lor.

Important ! Cand copilul nu este cuminte, nu il amenintati cu mersul la doctor, intrucat va asocia aceasta cu ceva negativ, cu ideea de pedeapsa si implicit , frica. De asemenea, pentru a nu avea teama de anestezie , ii puteti spune « daca esti cuminte, ti se va face o anestezie, ca sa nu doara nimic » , in nici un caz « hai sa mergem  la dentist cata vreme caria este inca mica, pentru a nu avea nevoie de injectie »

Tratamente pentru dintii de lapte

* Periaje profesionale - cu perii delicate,pentru a nu leza gingia copiilor si cu paste cu fluor cu gust placut

*Fluorizari- cu lacuri speciale , care se pensuleaza pe dinte

*Sigilari - aplicari de substante speciale, ca niste plombite foarte mici,in santurile si gropitele dintilor,  exact in locurile in care apar cariile cel mai frecvent. Sigilantii sunt  rasini compozite, transparente sau opace, aplicate in fisurile dintilor si care se intaresc cu ajutorul lampii cu ultraviolete

! Important- sigilarile se fac si la dintii permanenti tineri, imediat ce au aparut pe arcada,in intervalul 6-15 ani, fiind cea mai sigura metoda de profilaxie a aparitiei cariilor

Prin sigilare, riscul de aparitie a cariilor dentare se reduce cu pana la 80%.

*Tratamentul cariilor - aplicam « plombe colorate »  pe dintii de lapte, copilul avand posibilitatea sa aleaga singur dintr-o gama variata culoarea preferata, percepand in acest fel tratamentul cariilor ca pe o forma de joaca, avand si satisfactia ca a putut alege ce l-a atras cel mai mult.

In cazul in care este nevoie de anestezie, folosim geluri speciale, cu gust placut,copilul putand alege aroma preferata ( cirese, piersici, etc), iar daca este nevoie si de anestezie prin injectie, folosim seringi speciale sub forma de « animalute » in culori vii si vesele, tocmai pentru a risipi orice urma de teama a copilului.

Importanta tratamentului dintilor de lapte

Dintii de lapte nu trebuie neglijati , in ideea ca oricum vor fi inlocuiti de dintii permanenti, din multe motive :

- se pot caria foarte usor( avand o structura minerala mai slaba), iar carierea lor poate duce la afectarea dintilor definitivi

-ghideaza dintii definitivi in pozitia lor corecta

-ajuta la dezvoltarea normala a oaselor si muscilor maxilarului

-asigura o mestecare adecvataau rol in dezvoltarea vorbirii

Periajul la copii

Periajul la copii poate incepe odata cu aparitia primului dinte, cu pasta special pentru copii, in cantitate mica ( aprox. cat un bob de mazare). De la 4-5 ani , copilul se poate spala singur, recomandat fiind de doua ori pe zi, insa sub supravegherea parintelui.

-periuta se aplica la 45 de grade pe dinti

-miscarile sunt circulare, dinspre gingie spre dintese perie atat suprafetele exterioare, cat si interioare ale dintilor si gingiilor

-nu uitati sa periati si limba, care este incarcata cu bacterii

-se foloseste ata dentara, pentru a indeparta placa bacteriana dintre dinti, acolo unde periuta nu poate patrunde

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Anca Rusu

Adresa:  Str. Maria Rosetti Nr. 26A, Sector 2, Bucuresti 020487, Romania Mijloace de transport in comun Tramvai: 5, 16 (Statia Maria Rosetti) Autobuz: 605 (Statia Maria Rosetti) Metrou: Universitate (14 min), Piata Romana (16 min)

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  http://www.dentalpremier.ro/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!