Urgente dentare versus complicatii dentare!

Urgente dentare versus complicatii dentare!

Urgente dentare versus complicatii dentare! 2009-10-27, Vizualizari:  4451

URGENTE DENTARE ( STOMATOLOGICE ):

Pierderea unui dinte natural sau a unei coroane dentare cauza - lovitura puternica, spontana in cazul dintelui natural. - decimentarea unei coroane dentare Ruperea unui dinte Raniri ale gingiiei, limbii, buzei sau obrazului Pierderea unei plombe In cazul unor resturi de mancare sau altor obiecte ramase blocate intre dinti. Dintii cu o mobilitate crescuta Fractura unui dinte Dislocarea unui dinte Desprinderea sarmelor, bracket-ilor sau a arcurilor ortodontice In cazul cresterii maselei de minte poate aparea pericoronarita - inflamatia puternica a gingiei la nivelul maselei de minte care nu a crescut in totalitate inca. COMPLICATII DENTARE CE POT DETERMINA URGENTE STOMATOLOGICE DUREROASE:

1. Abcesul Dentar(formarea unei pungi de puroi) care este determinat la randul lui de netratarea unor carii dentare aparute datorita igienei orale incorect realizata. Netratarea abcesului dentar poate evolua si poate produce afectarea tesutului osos rezultand desfigurarea faciala si caderea dintilor. Alte complicatii ale abceselor dentare sunt sinuzita si raspandirea infectiei in sange.

2. Celulita acuta - fara sa aiba o legatura cu celulita ca si problema dermatologica, este caracterizata ca fiind o inflamatie exudativa, de tip seros, ce se manifesta prin congestie locala si tumefactie dureroasa localizata in dreptul focarului cauzal. Poate avea consecinte mult mai grave decat abcesul si tratarea acesteia se face cu un tratament cu antibiotice sustinut si indepartarea sursei de infectie (extractia) Durerea acuta de dinti: - durerile de dinti pot fi foarte severe si pot cauza si dureri de cap, febra sau somnolenta

 www.neoclinique.ro 

 +40371000111

 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Neoclinique

Adresa:  Clinica Militari - Str. Rosia Montana nr.6, Bl.07, Sector 6, Bucuresti si Clinica Unirii - Str. Theodor Sperantia nr.14, Sector 3, Bucuresti

Localitate:  Sector 3

Telefon/fax:

Website:  http://www.neoclinique.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!