De ce este necesar tratamentul ortodontic?

De ce este necesar tratamentul ortodontic?

De ce este necesar tratamentul ortodontic? 2013-07-02, Vizualizari:  2546
ORTODONTIE

Ortodontia reprezinta o ramura a stomatologiei care se ocupa cu indreptarea dintilor, aceasta putand fi facuta la copii, dar chiar si la adulti.

Exista 2 tipuri principale de aparate dentare:

Mobile - pentru copiii intre 7 si 12 ani, atunci cand incep sa apara dintii permanenti in pozitie incorecta

Se poate corecta si forma maxilarelor, deformate de exemplu dupa suptul degetului, biberon.

Fixe - pentru copii si adulti – bracket-uri metalice sau ceramice, care se lipesc pe suprafetele exterioare ale dintilor

Este foarte important sa aduceti copiii pentru o consultatie ortodontica imediat ce ati observat ca dintii nu cresc drepti, deoarece dupa varsta de 14 ani forma maxilarului nu se mai poate corecta si exista posibilitatea sa fie necesare extractii dentare pentru a corecta dintii prea inghesuiti !

Aparatele ortodontice estetice sunt aproape invizibile, fiind realizate din ceramica sau safir, translucide, cu o culoare exact ca a dintilor.

La adulti tratamentul ortodontic dureaza mai mult, pentru ca oasele maxilare nu sunt la fel de elastice ca la copii, iar cresterea lor s-a incheiat.

De ce este necesar tratamentul ortodontic?

Indreptarea dintilor nu este un moft , ci o necesitate din foarte multe motive:

-corectarea defectelor estetice cauzate de lipsa de aliniere armonioasa a dintilor

-corectarea „muscaturii”

-corectia defectelor de vorbire

-prevenirea „parodontozei”, intrucat la dintii inghesuiti exista o tendinta crescuta de depunere a tartruluiprevenirea cariilor

 

Cat dureaza tratamentul ortodontic?

Durata tratamentului variaza foarte mult de la un pacient la altul, in functie de afectiune, in medie fiind de 1-2 ani.

Ce sunt aparatele linguale (invizibile) INCOGNITO?

Sunt aparate dentare care se  monteaza pe suprafata interioara a dintilor si care, spre deosebire de cele clasice, nu se vad.

Medicul ortodont ia o amprenta, iar aparatul lingual, care este din aur, se realizeaza in laborator, dupa o scanare computerizata a suprafetelor, fiind trimis apoi in cabinet – plasat intr-o lingura speciala de transfer, cu care se si aplica pe dinti. Aparatul ortodontic se  poate indeparta doar la finalul tratamentului, cand suprafetele dentare trebuie lustruite si fluorizate.

Ce reprezintametoda INVISALIGN?

Este un tip de aparat ortodontic fara sarme si bracket-uri, realizat dintr-o gutiera transparenta speciala, indicat doar in cazurile in care dintii nu sunt foarte inghesuiti. Avantajul il reprezinta faptul ca se poate scoate pentru a manca si pentru igienizarea dintilor.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Anca Rusu

Adresa:  Str. Maria Rosetti Nr. 26A, Sector 2, Bucuresti 020487, Romania Mijloace de transport in comun Tramvai: 5, 16 (Statia Maria Rosetti) Autobuz: 605 (Statia Maria Rosetti) Metrou: Universitate (14 min), Piata Romana (16 min)

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  http://www.dentalpremier.ro/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!