Ce este contentia ortodontica

Ce este contentia ortodontica

Ce este contentia ortodontica 2014-11-25, Vizualizari:  1851
Contentia ortodontica

Una dintre cele mai frecvente intrebari este cea legata de durata tratamentului ortodontic. In functie de tipul afectiunii tratate aceasta poate varia foarte mult.

            Daca este vorba de un tratament care incepe inca din perioada dentitiei mixte (dupa 6 ani pana la 12 ani), din cauza unei anomalii severe, atunci ne putem astepta la o durata de 3-4 ani, daca tratamentul este instituit pe o dentitie permanenta durata acestuia se situeaza in jurul a 2 ani.

            Indiferent de durata tratamentului si de tipul anomaliei tratate, acesta este urmat de o perioada de contentie. Contentia reprezinta perioada in care rezultatele tratamentului activ sunt stabilizate, mentinute. Stabilizarea se face prin aplicarea unui conformator rigid- o gutiera pe arcada superioara care se va purta o perioada egala cu perioada in care a actionat aparatul ortodontic. Pe arcada inferioara contentia este reprezentata de un retainer (mentinator) lipit pe interiorul dintilor, de obicei un fir metalic mascat de material compozit, colat pe mai multi dinti.

La pacientul adult contentia are caracter permanent exceptand situatia in care contentia se va realiza prin lucrari protetice ( punti, coroane). Toate detaliile tratamentului ortodontic trebuie discutate cu medicul specialist ortodont, care realizeaza planul de tratament initial si dirijeaza evolutia sa. Prezentarea pacientului la toate controalele recomandate si respectarea tuturor indicatiilor sunt conditii implicite ale tratamentelor ortodontice, pentru a obtine rezultatul mult dorit.

 

Autor:   Dr. Anca Axante, medic specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala, in cadrul ABC Eurodent

Foto:     www.northstardental.com

 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  dr Anca Axante

Adresa:  Bd Decebal 17 blS16 sc C apt 54 sector 3 Bd 1 Mai 35 bl C13 sc B apt 54 sector 6 Bucuresti Db Ghencea 43B sect 6 Bucuresti, parter, in cadrul Ghencea Medical Center Str Iosif Albu nr 58, etaj 2, sector 3, Bucuresti

Localitate:  Sector 3

Telefon/fax:

Website:  http://www.abceurodent.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!