Aparat dentar, indreptare dinti

Aparat dentar, indreptare dinti

Aparat dentar, indreptare dinti 2010-01-07, Vizualizari:  12871

Specialistii spun ca micutii ar trebui sa fie consultati de catre un medic ortodont inainte de a implini varsta de 7 ani.


            Cel mai bine ar fi sa il duci la medic cand are inca dintii de lapte. Un semn ca ar fi putea fi o problema este caderea lor la o varsta prea mica, dar si intarzierea. Alte semne care sa-ti dea de gandit sunt dificultatile atunci cand mananca, respiratia pe gura, sugerea degetelor, pozitia neobisnuita a dintilor, contactul anormal al acestora sau lipsa lui, disproportia dintre maxilar, dintii si restul fetei.

Chiar si in lipsa acestor semne, ar trebui sa duci copilul la o consultatie stomatologica. Cel mai probabil va fi doar pentru a te a asigura ca este bine, dar, in unele cazuri pot fi depistate probleme care nu sunt vizibile. Acestea s-ar putea agrava mai tarziu si vor fi mai greu de tratat.

De ce este nevoie de indreptarea dintilor?

Ai putea sa crezi ca este doar o problema estetica si ca nu trebuie sa-i dai prea mare importanta. Dar, pe langa faptul ca cel mic poate fi complexat din cauza danturii, ii poate afecta modul in care mesteca mancarea si in care vorbeste. Spatiile dintre dinti si locurile in care acestia se suprapun fac dificila spalarea si astfel creste riscul de a face carii in zonele respective. La maturitate, aceste probleme pot provoca aparitia parodontozei.

Care este tratamentul potrivit?

Ortodontul va hotari ce tratament ii va aplica si cand va incepe. Uneori este nevoie de un timp de asteptare, pentru ca dintii de lapte sa cada sau pana cand maxilarul atinge un anumit stadiu de dezvoltare. in unele cazuri, este nevoie de extractia anumitor dinti, dupa care se pune un aparat ortodontic. Acesta poate fi fix sau mobil.

Aparatul fix nu poate fi scos de catre pacient si necesita o ingrijire speciala pentru a asigura igienain aceasta perioada. Cel mobil trebuie purtat 10-12 ore pe zi. Pentru rezultate vizibile si de durata este bine sa se respecte indicatiile medicului si sa nu se intrerupa tratamentul. De obicei, trebuie purtat intre 6 si 18 luni, dar numai ortodontul hotaraste durata acestuia pentru fiecare caz in parte.


Sursa: www.clicksanatate.ro

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr.Astilean Diana

Adresa:  Oradea, Str.Savinestilor nr.1, Policlinica stomatologica, Cabinetul nr.14 - parter;

Localitate:  Oradea

Telefon/fax:

Website:  


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!