Aparatul dentar mobil

Aparatul dentar mobil

Aparatul dentar mobil 2016-10-04, Vizualizari:  1738

Aparatul dentar mobil este indicat copiilor in perioada dentitiei temporare sau mixte (6-12 ani) pentru corectarea pozitiei dintilor, corectarea ocluziei (muscaturii), precum si pentru stimularea cresterii maxilarului si a mandibulei si largirea arcadelor, astfel incat dintii definitivi sa aiba suficient spatiu sa erupa neinghesuiti si in pozitii corecte.

Durata unui tratament ortodontic cu aparat dentar mobil poate fi intre 12 - 24 luni, insa aceasta depinde de varsta, complexitatea anomaliei ce trebuie corectata, si nu in ultimul rand, de cooperarea copilului de a purta aparatul dentar si respectarea cu strictete a controalelor periodice. Aparatele dentare mobile actioneaza numai pe durata purtarii lor, de aceea, pentru a avea rezultate este recomandat ca acestea sa fie purtate minim 14 - 16 ore pe zi, in special pe parcursul noptii si cat de mult posibil in timpul zilei. Parintii vor fi indrumati de catre medic asupra modului in care trebuie sa activeze surubul aparatului dentar si periodicitatea cu care trebuie sa efectueze aceasta manopera extrem de simpla.

Controalele periodice, a caror frecventa este stabilita de medicul ortodont de la inceputul tratamentului, sunt extrem de importante atat pentru pentru activarea aparatului (ghidarea fortelor pentru deplasarea corecta a dintilor), cat si pentru monitorizarea evolutiei tratamentului ortodontic.

Tratamentul ortodontic nu este dureros, doar in primele zile dupa activarea aparatului dentar se pot simti anumite tensiuni la nivelul dintilor, a caror intensitate difera insa de la caz la caz. 

Aparatele dentare mobile se pot personaliza in diverse culori extrem de atractive, in acrilatul ortodontic se pot ingloba mici figurine sau se poate aplica sclipici, astfel incat aspectul aparatului sa fie cat mai atragator, iar cel mic sa-l poarte cu placere.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Xanaclass Dental Clinic

Adresa:  Calea Calarasilor nr.176, Bl.59, Sc.A, Apt.3.

Localitate:  Sector 3

Telefon/fax:

Website:  http://www.xanaclass.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!