Profilaxia dentara tratamente

Profilaxia dentara tratamente

Profilaxia dentara tratamente 2012-12-05, Vizualizari:  2732

Doriti sa nu aveti dureri de dinti si sa cheltuiti cat mai putini bani pentru dantura?


Nimic mai simplu decat un control periodic la 6 luni la medicul stomatolog.


Detectarea precoce este cheia pentru evitarea tratamentelor complicate si costisitoare.
Dumneavoastra nu reusiti sa observati, in timp util, daca apar leziuni dentare, depuneri de tartru, formatiuni tumorale sau care este gravitatea acestora. De aceea sunt foarte importante vizitele regulate la medicul stomatolog , pentru a putea surprinde si trata din timp diversele afectiuni si pentru a preveni aparitia altora.

Tratamentul profilactic vizeaza:
-prevenirea cariilor
-prevenirea bolilor gingiei si a parodontopatiei
-prevenirea abraziunii dentare (tocirea dintilor)
-screening pentru cancerul oral.

Ce trebuie sa faceti?

Sa va spalati pe dinti in fiecare dimineata si seara, dupa o metoda corecta pe care v-ati insusit-o de la medicul stomatolog. Este foarte important ca metoda de periaj sa fie una corecta, deoarece prin miscari gresite periajul poate deveni nu doar ineficient, ci chiar nociv.


Un detartraj complet , daca este cazul, cu ocazia controlului stomatologic de doua ori pe an. Astfel se poate preveni aparitia gingivitei si parodontopatiei.


Aplicarea la nivelul dintilor de catre medic a unor geluri, paste sau lacuri cu un continut crescut de fluor .(flourizare).Folosit in mod corespunzator, acesta are un rol benefic in remineralizarea structurilor dentare si implicit la cresterea rezistentei acestora.Fluorul poate fi administrat pe cale generala (la copii in perioada de formare a dintilor) sau locala(flourizare).


Sigilarea santurilor ocluzale care este considerata o metoda de imunizare a suprafetelor dentare, cea mai sigura masura de profilaxie primara, a dintilor recent erupti si se realizeaza cu rasini composite opace sau transparente fotopolimerizabile.


Aplicarea unor gutiere pentru deconditionarea bruxismului (scrasnitul din dinti) daca este cauza abraziunii dentare . Aceasta se mai datoreaza unor lucrari protetice, plombe defectuoase, caz in care se recomanda indepartarea acestora si slefuiri selective ale dintilor care dau contacte premature si interferente.


Controlul stomatologic odata la 6 luni permite detectarea din timp, in stadiul initial, a tumorii maligne. Cancerul oral este o tumora maligna care poate apare in orice parte a gurii cum ar fi limba, buzele si oasele maxilare. Rata mortalitatii este peste 50% in ciuda progreselor in domeniul tratamentului. Aceasta se datoreaza depistarii cu intarziere, când tumora este intr-o faza avansata

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Corina Dinca

Adresa:  Str.Ritmului,nr 14,bloc 432,sc A,ap 1,sector 2 Reper: Zona Avrig, Autogara C&I, magazine Profi

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  http://www.essentialdent.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!