Prevenirea afectiunilor dentare

Prevenirea afectiunilor dentare

Prevenirea afectiunilor dentare 2015-11-12, Vizualizari:  1153

 

Placa dentara este o acumulare de bacterii care se fixeaza pe suprafata dintilor, fiind principalul factor cauzator al cariei dentare si gingivitei (forma incipienta a afectiunilor parodontale).  

 Tartrul este forma mineralizata a placii dentare si se formeaza atat pe suprafata dintilor, cat si pe suprafata protezelor dentare.Tartrul distruge smaltul dintilor si favorizeaza aparitia cariilor dentare. Daca persista perioade indelungate pe dinti, in special in zona subgingivala, poate afecta gingia si osul in care este fixat dintele, favorizand aparitia bolilor parodontale, care netratate conduc chiar si la pierderea dintilor. 

Profilaxia dentara are rolul de a preveni aparitia unor afectiuni dentare (carii dentare, boli parodontale) si complicarea afectiunilor existente, fiind cea mai simpla metoda de tratament. O profilaxie dentara eficienta consta in:

*O igiena orala corecta (doua periaje zilnice, folosirea atei dentare si apei de gura) 

*Control la medicul stomatolog la cel mult 6 luni, atunci cand este recomandata si o sedinta de igienizare profesionala.

Placa bacteriana si tartrul se indeparteaza in cadrul unei sedinte de igienizare profesionala in cabinet, ce presupune efectuarea unor proceduri profilactice nedureroase de detartraj cu ultrasunete, periaj profesional si Air-Flow.  

*Prin detartraj se indeparteaza tartrul si placa dentara,

*Periajul profesional se realizeaza dupa detartrajul cu ultrasunete si are rolul de a netezi suprafetele dentare,

*Procedura Air-Flow are rolul de a curata in mod eficient dintii, spatiile interdentare si lucrarile protetice, indepartand petele (de ceai, cafea, nicotina) de pe dinti.

Vizita la medicul stomatolog nu trebuie amanata pana la aparitia durerii, intrucat acest moment indica deja o agravare a unei afectiuni dentare, in unele situatii fiind chiar tardiv pentru salvarea unui dinte.

Prin efectuarea in mod regulat a controlului stomatologic, afectiunile dentare sunt depistate si tratate de catre medic din stadii incipiente, evitandu-se astfel complicarea acestora, precum si un tratament stomatologic lung, complex si costisitor.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Xanaclass Dental Clinic

Adresa:  Calea Calarasilor nr.176, Bl.59, Sc.A, Apt.3.

Localitate:  Sector 3

Telefon/fax:

Website:  http://www.xanaclass.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!