Ce este boala parodontala PARADONTOZA

Ce este boala parodontala PARADONTOZA

Ce este boala parodontala PARADONTOZA Vizualizari:  5575

Boala parodontala   atinge cote alarmante in ultimii ani, ajungand la un procent de aproximativ 80% din populatia globului.

Parodontoza evolueaza in timp indelungat si progresiv, cu simptome discrete: gingia isi pierde culoarea roz, devenind rosu aprins, apoi se atrofiaza, retragandu-se spre baza dintilor, iar in faze avansate, acestia incep sa se mobilizeze si sa cada pe rand.

Diagnosticata precoce, prin vizite repetate la medicul dentist, boala poate fi vindecata atunci cand stadiul este incipient sau oprita in evolutie atunci cand stadiul este avansat.in prima etapa se impune o igienizare completa a cavitatii bucale, constand in detartraje prin periaje profesionale repetate si dusuri bucale preparate pe baza de clorhexidina.in etapa a doua, tratamentul poate consta in aplicatii locale de antiinflamatoare si antibiotice, interventii chirurgicale cu indepartarea tesutului bolnav, aditii osoase, tratamentul endodontic si de imobilizare a dintilor prin lucrari protetice realizate din metal biocompatibil, cum este ceramica pe suport de zirconiu

In a treia etapa, cand boala parodontala este intr-un stadiu avansat, este recomandata extractia tuturor dintilor mobili si inlocuirea acestora cu implanturi , protezarea efectuandu-se in acest caz prin punti dentare fixe sau, atunci cand situatia o cere, prin lucrari protetice mobilizabile.Indiferent de stadiul in care va aflati, nu ezitati sa cereti parerea medicului stomatolog. Avem solutii prin care putem rezolva orice fel de problema ce tine de sanatatea danturii dumneavoastra.

SIMPTOME.

Principalele simptome ale parodontozei sunt:

Inflamatia gingiilor

Sangerari gingivale la periaj

Halena fetida (respiratie urat mirositoare)

Senzatia de tensiune la nivelul gingiilor

Adancirea santului gingival

GENERALI sI LOCALI.

Factorii favorizanti ai parodontozei sunt generali si locali. Factorii ge­nerali tin de predispozitia geneti­ca, de boli cronice (diabet), stres, imunitate scazuta, stari biologice ca sarcina sau pubertatea. Tot ca factori generali sunt incriminati si fumatul, consumul de cafea si excesul bauturi alcoolice. Factorii favorizanti locali sunt: carii netratate, lucrari protetice vechi, igiena orala deficitara.

Share on social media:

Twitter LinkedIn

Autor:  Euroclinic Oradea

Adresa:  COLT CU STR.GEORGE ENESCU, SPRE MAGAZINUL CRISU, LANGA P.N.L. ORADEA

Localitate:  Oradea

Telefon/fax:

Website:  http://www.euroclinic-oradea.com


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!