Retractia Gingivala - tehnici de regenerare

Retractia Gingivala - tehnici de regenerare

retractie gingivala 2017-11-03, Vizualizari:  2642

Gingia reprezinta invelisul osului si sanatatea ei depinde 100% de sanatatea osului, deoarece vasele de sange si nutrientii pentru gingie provin din profunzime. Nu se poate vorbi despre sanatate gingivala atata timp cat in profunzime osul sufera. Aceasta explicatie ar trebui sa fie suficienta pentru a intelege ca pentru a trata gingia trebuie realizat un tratament incepand din profunzime. Astfel, tratamentul pentru insanatosirea osului se realizeaza prin mijloace capabile sa penetreze fara traumatism si sa restabileasca echilibrul metabolic al celulelor osoase.


Tehnicile si produsele aplicate extern, la suprafata gingiei (apa de gura, produse cu Propolis, etc), nu pot ajunge in profunzimea osului deoarece gingia este prin definitie impermeabila. Aceste produse aplicate extern pe suprafata pielii pot schimba mirosul gurii, modifica temporar cantitatea de bacterii, insa nu pot genera modificari de structura in profunzimea osului. Ele nu pot deci sa opreasca retractia gingivala.


Reducerea traumei ocluzale este importanta, dar nu imbunatateste metabolismul osos si implicit nu opreste eficient retractia gingivala.


Interventiile de chirurgie gingivala sunt strict interzise in cazul dintilor care deja prezinta retractie gingivala, deoarece prima faza a vindecarii dupa orice incizie este retractia marginilor plagii. Astfel, daca realizam incizii, nu vom face decat sa acceleram retractia gingiei. Nu avem deci capacitatea de a regenera osul prin grefa osoasa deoarece cementul radicular nu contine capilare sangvine capabile sa produca neovascularizarea grefei osoase sau gingivale aplicate.


Singura varianta realista de pastrare a nivelului gingiei la nivelul actual este sa se evite inciziile si sa se imbunatateasca metabolismul osului natural existent, prin mijloace capabile sa patrunda atraumatic prin gingie. Singura alternativa este campul electromagnetic de joasa frecventa care are implicit o lungime de unda mare.


Electronic Stem Generator foloseste caracteristicile dovedite ca fiind optime in scopul imbunatatirii metabolismului si densificarii osului maxilar profund, care la randul lui va asigura o nutritie corespunzatoare gingiei superficiale.


In plus, designul aplicatoarelor permite utilizarea acestora timp indelungat pentru mentinerea celulelor osoase in uniformitate de conditii electromagnetice. Acest avantaj constructiv reprezinta superioritatea din punct de vedere al usurintei de aplicare, fata de alte tehnologii cu lumina sau radiofrecventa. Acestea nu pot expune la nivelul celulelor decat cateva minute din cauza dificultatii de aplicare.


Dupa imbunatatirea metabolismului si calitatii osului profund, medicul dentist se va putea baza pe un nivel stabil al gingiei si va putea incepe realizarea amprentarii clasice in vederea realizarii unor coroane dentare cu risc redus de retractie a gingiei

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Bogdan Vladila

Adresa:  Bucuresti, Calea 13 Septembrie,sect 5 nr. 235, bl V3,sc 2, CP 050723

Localitate:  Sector 5

Telefon/fax:

Website:  https://www.stemgenerator.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!