Implantul dentar intrebari

Implantul dentar intrebari

intrebari despre implant dentar Vizualizari:  2553

Cine este candidat pentru implant dentar?

In general, orice persoana careia ii lipseste unul sau mai multi dinti poate apela la implant dentar. Principalele limite sunt date de cantitatea si calitatea osului receptor, pozitia sinusului maxilar sau a unor vase si nervi, gena deficitara sau din cauze legate de starea generala a organismului (pacientul este inca in crestere sau sufera de boli ca diabetul, anumite afectiuni ale sangelui, ale tesutului osos etc). De aceea, inaintea de plasarea implanturilor se va face un set de radiografii dentare speciale si analize de sange.

Pana la ce varsta se pot face implanturi dentare?

Ocazional, pacientii mai varstnici isi exprima ingrijorarea ca varsta lor ii poate impiedica sa beneficieze pe deplin de un implant dentar. Cu toate acestea, sanatatea este un factor mult mai important decat varsta, si daca esti suficient de sanatos pentru a ti se extrage un dinte, probabil ca esti destul de sanatos si pentru a beneficia de un implant dentar. Acest tip de tratament dentar poate fi contraindicat in cazul anumitor boli cronice. Specialistii clinicii stomatologice Velvet Dental vor determina daca esti sau nu un candidat pentru aceasta procedura, dupa o evaluare atenta a tuturor testelor si istoricului tau dentar.

Doare aceasta interventie chirurgicala?

Unii oameni prezinta ingrijorari specifice in legatura cu tratamentele stomatologice, unii urasc durerea, iar altii numai ideea in sine. In practica stomatologica actuala implantul dentar este un aspect foarte discutat. Datorita evolutiei echipamentelor si medicatiei, precum si pregatirii echipei de anestezisti, pacientii nostri sustin ca se simt mult mai confortabil cu tratamentul lor decat s-au simtit vreodata in trecut. Odata ce planul de tratament a fost schitat se poate raspunde cu usurinta la intrebarile tale referitoare la disconfort si controlul durerii.

Care sunt etapele de tratament si cat dureaza?

Dupa efectuarea de radiografii dentare si teste de sange se incepe interventia de plasare a implantului de dinti, sub anestezie. Dupa ce implantul dentar este inserat in os, se acopera cu gingie, iar pacientul nu simte decat firele de sutura. Un diconfort moderat poate aparea dupa aproximativ 3 ore, atunci cand anestezia inceteaza sa-si mai faca efectul.

Aceasta interventie dureaza aproximativ o ora, sau un timp mai indelungat daca este plasat un numar mai mare de implanturi dentare.

Urmeaza perioada de asteptare in care implantul dentar face legatura cu osul, asa numita perioada de osteointegrare, care dureaza de la 3 pana la 6 luni. Apoi este atasat bontul protetic. Din acest moment protezarea prin coroane, punti sau proteze mai necesita cateva sedinte, deci cateva zile.

De retinut este ca fiecare pacient reprezinta un caz unic si de aceea este dificil de mentionat un timp anume.

www.velvetdental.ro

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Velvet Dental

Adresa:  Adresa: Str. Herastrau, Nr 1, Sector 1

Localitate:  Sector 1

Telefon/fax:

Website:  http://www.velvetdental.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!