Implantul dentar - rol,beneficii,etape realizare

Implantul dentar - rol,beneficii,etape realizare

beneficii implant dentar Vizualizari:  4564

CE ESTE UN IMPLANT DENTAR ?

CARE ESTE ROLUL IMPLANTULUI DENTAR ?

Implantul dentar este un dispozitiv ce inlocuieste radacina dintelui natural. Acesta este realizat din titan de inalta puritate. Acesta este un material biocompatibil si permite integrarea biologica in tesutul osos prin procesul de osteointegrare. 

Implantul  dentar permite protezarea in situatiile in care s-ar fi impus purtarea de proteze mobile sau ar fi fost necesara slefuirea dintilor vecini.Implantul dentar opreste atrofia osoasa, previne migrarea dintilor si retractia gingiei.

CINE POATE BENEFICIA DE TRATAMENT PRIN IMPLANT DENTAR ?

Orice pacient cu o stare de sanatate buna, fara afectiuni grave si cu o igiena orala foarte buna. Varsta nu este un impediment.

CARE SUNT AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE TRATAMENTULUI PRIN IMPLANT DENTAR ?

Confortul pacientului in cazul tratamentului prin implant dentar se apropie cel mai mult de confortul oferit de un dinte naturalInlocuieste radacina dintelui, fapt care ajuta la mentinerea nivelului osului in limite estetice si functionale optime;Imbunatateste masticatia, fonatia, fizionomia;Din punct de vedere medical, tratamentul prin implant dentar nu prezinta dezavantaje.

Rata de succes inregistrata este de 95 %. Aceasta variaza in functie de starea de sanatate si mai ales de igiena pacientului. Fara o intretinere corespunzatoare pot sa apara diferite afectiuni ce duc la infectare iar ulterior la pierderea implantului.

CUM POT INTRETINE IMPLANTUL DENTAR ?

Este necesara o igiena orala foarte buna. Se recomanda vizita regulata la medicul stomatolog. Medicul Dvs.va anunta atunci cand au trecut 6 luni de la ultimul control

CARE SUNT ALTERNATIVELE TRATAMENTULUI ?

Metodele alternative implantului dentar sunt puntile sau protezele. Se recomanda tratamentul prin implant dentar fata de cel prin punte sau proteza deoarece implantul dentar nu afecteaza dintii naturali vecini edentatiei. In cazul puntilor dentare acesti dinti trebuie prelucrati in scopul sustinerii lucrarii. De asemenea, lucrarea protetica pe implant ofera o estetica superioara si este mai confortabila.

CARE SUNT ETAPELE DE TRATAMENT ?    

  Prima intalnire cu medicul implantolog presupune o consultatie si anamneza amanuntite, realizarea unui radiodiagnostic si a unui plan de tratament. Vi se vor solicita analize medicale suplimentare: analize de sange, pentru a exclude afectiuni generale ce pot influenta in mod negativ integrarea implantului  si, de asemenea, un computer tomograf special pentru oasele maxilare pentru a masura exact dimensiunile si densitatea osoasa in scopul alegerii implantului potrivit situatie idumneavoastra.

In cea de-a doua intalnire are loc plasarea implantului, operatiune inalt specializata, nedureroasa si netraumatizanta pentru pacient.

Dupa 10 zile de la interventie se indeparteaza firele de sutura.

Urmeaza o perioada de osteointegrare de 3-9 luni in functie de terenul pacientului si situatia clinica intalnita.In acest timp celulele osoase se ataseaza de suprafata implantului, osul maxilar si implantul facand bloc comun.

Dupa trecerea acestui interval se trece la protezarea implantului cu lucrari protetice fixe sau mobile, in functie de situatia clinica. Restaurarile pe implanturi pot fi fixe sau mobile, pot fi realizate din diveste tipuri de materiale, similar restaurarilor pe dinti naturali.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr Nitu Andreea- medic specialist chirurgie si implantologie orala

Adresa:  Str Justinian nr 15A, sector 2, Bucuresti ( zona Dorobanti-Polona)

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  www.andreeadentalstudio.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!