Intretinerea implantului dentar

Intretinerea implantului dentar

intretinerea implantului dentar zilnic Vizualizari:  17397

Intretinerea zilnica a implantului

Dupa finalizarea tratamentului cu implanturi dentare ajungeti sa experimentati din nou performantele estetice si functionale ale dintilor naturali. Acesti noi dinti trebuie intretinuti corespunzator, deoarece starea de igiena influenteaza in mod direct sanatatea lor si a tesuturilor din vecinatate.


Regula: Sedinta de control si  intretinere se va efectua cu rigurozitate, la fiecare 6 luni, pentru a asigura si mentine starea de sanatate a tesuturilor periimplantare si pentru a prelungi durata de viata a tratamentului pe implanturi.

Important de stiut

Implantul dentar substituie cu succes dintele natural pierdut din diverse cauze. El trebuie intretinut, protejat si utilizat asemeni unui dinte natural. Lipsa igienei, utilizarea necorespunzatoare sau anumite afectiuni organice sau deteriorari ale starii generale de sanatate pot scurta semnificativ durata de viata a implantului dentar.

Pentru a putea beneficia de un tratament corect, de lunga durata si fara complicaþii va sugeram sa tratati perioada de osteointegrare cu rabdare si intelegere, perioada de acomodare cu atentie si sa aveti in permanenta grija de igiena orala, respectand in acelasi timp recomandarile noastre.Pas cu pas ingrijirea implantului

1. Perierea dintilor: Periati implantul la fel cum ati peria si dintele natural, complet, inclusiv gingia din jurul lui si spatiul de trecere de la gingie la implant. Daca aveti realizata o punte, asigurati-va ca ati periat si suprafata de sub corpul de punte. In cazul folosirii unei paste de dinti se recomanda utilizarea unei paste cu particule slab abrazive. De cele mai multe ori va fi nevoie sa utilizati doua periute dentare, una cu fir tare pentru zonele greu accesibile si una moale pentru spatiul gingival din jurul implantului.


2. Perierea interdentara:Utilizarea unei periute interdentare va ajuta sa curatati zonele dintre implant si ceilalti dinti sau suprafata de sub corpul de punte (in cazul unei punti dentare). Periuta va fi folosita prin miscari de impingere si tragere, accentuând prin presiune perierea zonelor laterale ale dintilor, implantului sau stâlpilor.
Regula: Periuta interdentara se va folosi intotdeauna fara pasta de dinti.


3. Ata dentara: in zonele inguste, greu de curatat inclusiv cu periuta interdentara, se recomanda folosirea atei dentare.


4. Apa de gura: Utilizarea unei ape de gura este recomandata, fiind dovedita eficacitatea acesteia in realizarea si mentinerea unei stari de igiena corspunzatoare la nivel aparatului dento-maxilar.

Incarcarea imediata

Se refera la punerea in sarcina a implantului imediat dupa inserare prin utilizarea unor coroane provizorii din acrilat

+ Poate fi realizata in cazul unor brese unidentare, in zona surâsului, cand avem un os sanatos si rezistent, lasând insa dintele reconstruit in infraocluzie. Se mai poate realiza in bresele de mica intindere din zonele laterale, respectând aceleasi condiþii.

- Este contraindicata in cazul unui os insuficient, care necesita augmentare sau a unui os de densitate scazuta. De asemenea, este contraindicata in cazul unor brese edentate de intindere mare sau in zone expuse unor forte de masticatie mari.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  ImplantFix - Dr. Ilie Dan Sabin

Adresa:  Centrul Stomatologic Zorilor SIGMA Shopping Center Republicii 109

Localitate:  Cluj-Napoca

Telefon/fax:

Website:  http://www.edentist.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!