Molarul de 6 ani

Molarul de 6 ani

Molarul de 6 ani 2015-06-11, Vizualizari:  5650

Ce este si cand erupe acest dinte?

Molarul de 6 ani este un dinte definitiv cu caracteristici speciale. 

Erupe in jurul varstei de 6 ani, posterior de restul dintilor de lapte.

Este important ca parintii sa stie perioada de eruptie, pentru a-i duce pe cei mici la un control de specialitate.

Ce il difera fata de dintii de lapte?

Molarul de 6 ani are o forma distincta, este mai voluminos, prezinta multe santuri si fosete pe relieful ocluzal (partea masticatorie) si este mai inchis la culoare.

De ce este important?

Prezinta o pozitie strategica pe arcada, suportand cele mai mari presiuni masticatorii si este primul element de stabilitate, avand in vedere ca dintii de lapte sunt inlocuiti de dintii definitivi.

De ce este frecvent afectat de carii?

- Smaltul acestuia este poros, snturile de pe suprafata sa sunt foarte adanci si retentioneazaâ alimente

- Durata eruptiei este lunga

- Posibilitatea de igienizare este ingreunata de mucoasa gingivala care il acopera partial

Ce putem face pentru a-l proteja?

Tratamentul se numeste sigilare dentara; si consta; in igienizarea dintelui si aplicarea pe suprafata sa unui compozit fotopolimerizabil fluid care umple perfect santurile suprafetei dintelui, atat de vulnerabile la carii.

Tehnica nu este insotita de riscuri, este simpla, rapida si nedureroasa, fiind acceptata usor de majoritatea copiilor ceea ce ne permite sa le castigam increderea si sa ii determinam sa revina la noi cu zambetul pe buze, un lucru deloc neglijabil cand e vorba de cei mici ´

Este recomandat ca sigilarile sa se efectueze la scurt timp dupa; eruptia dintilor, cat timp acestia nu sunt afectati de carii.

Cat dureaza si la cat timp trebuie refacuta sigilarea?

Materialul fiind aplicat strict in santurile dintilor, foarte susceptibile la carie este retentionat la acest nivel. Statistic, sigilarile pot rezista o perioada indelungata de timp, chiar daca; uneori se deterioreaza; in functie de obiceiurile alimentare si de conditiile de igiena; orala ale pacientului ce influenteaza eficienta sigilarii.

Dupa efectuarea sigilarilor, specialistii recomanda supravegherea atenta a acestora prin controale periodice la intervale regulate de timp ( la 6 luni) pentru a se putea verifica integritatea sigilarii.

www.velvetdental.ro

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Velvet Dental

Adresa:  Adresa: Str. Herastrau, Nr 1, Sector 1

Localitate:  Sector 1

Telefon/fax:

Website:  http://www.velvetdental.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!