Parodontopatia

Parodontopatia

Imagine Parodontopatia 08 august 2014, Vizualizari:  2524


Boala parodontala este o infectie a tesuturilor care inconjoara si sustin dintii. Aceasta boala evolueaza fara dureri (de cele mai multe ori) si de aceea nu-ti dai seama ca o ai. In timp, dintii devin mobili si cad singuri, chiar daca sunt intacti. 


In boala parodontala incipienta (gingivita), gingiile devin rosii, tumefiate s™i sangereaza usor. Este cea mai frecventa forma de imbolnavire parodontala la copii s™i adolescenti, dar o putem intalni si la persoana adulta. In acest stadiu, boala este inca reversibila si poate fi vindecata prin metode simple de tratament, precum detartraj s™i periaj profesional sau sablare, la acestea adaugandu-se si metodele simple de preventie (igiena dentara corespunzatoare, folosirea atei dentare si a apei de gura, vizita la stomatolog la 3-6 luni).


In stadii mai avansate denumite parodontite, gingia s™i osul care sust›in dintele sunt grav lezate (dintii devin mobili si cad). Din pacate, majoritatea pacientilor se prezinta la medic in aceste stadii ireversibile, cand prin anumite medicamente sau metode chirurgicale reusim sa incetinim procesul de evolutie al bolii, dar nu si sa vindecam. De aceea trebuie sa tinem cont de anumite semne si simptome si sa incercam sa ne privim dintii ca pe orice alt organ al corpului nostru.


Semnele bolii parodontale sunt: 
- sangerare la periaj sau spontana a gingiilor
- gingiile sunt rosii, umflate sau moi
- apare mirosul neplacut al gurii
- poate sa apara puroi intre dinte si gingie
- mobilitate dentara anormala
- modificari ale ocluziei etc.


In concluzie, la aparitia unuia sau a mai multor semne ment›ionate mai sus, prezentati-va urgent la medic!!!


Autor:  Dr. Nistor Rodica

Adresa:  Str. Lujerului nr.50, bloc 3, parter vis a vis de Plaza Mall

Localitate:  Sector 6

Telefon/fax:

Website:  http://www.iemc.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 

cazare litoral,cazare la munte Valid CSS!