Parodontopatia

Parodontopatia

paradontoza-dinti-mobili Vizualizari:  3956


Boala parodontala este o infectie a tesuturilor care inconjoara si sustin dintii. Aceasta boala evolueaza fara dureri (de cele mai multe ori) si de aceea nu-ti dai seama ca o ai. In timp, dintii devin mobili si cad singuri, chiar daca sunt intacti. In boala parodontala incipienta (gingivita), gingiile devin rosii, tumefiate si sangereaza usor. Este cea mai frecventa forma de imbolnavire parodontala la copii si adolescenti, dar o putem intalni si la persoana adulta. In acest stadiu, boala este inca reversibila si poate fi vindecata prin metode simple de tratament, precum detartraj si periaj profesional sau sablare, la acestea adaugandu-se si metodele simple de preventie (igiena dentara corespunzatoare, folosirea atei dentare si a apei de gura, vizita la stomatolog la 3-6 luni).In stadii mai avansate denumite parodontite, gingia si osul care sustin dintele sunt grav lezate (dintii devin mobili si cad). Din pacate, majoritatea pacientilor se prezinta la medic in aceste stadii ireversibile, cand prin anumite medicamente sau metode chirurgicale reusim sa incetinim procesul de evolutie al bolii, dar nu si sa vindecam. De aceea trebuie sa tinem cont de anumite semne si simptome si sa incercam sa ne privim dintii ca pe orice alt organ al corpului nostru.Semnele bolii parodontale sunt: 
- sangerare la periaj sau spontana a gingiilor
- gingiile sunt rosii, umflate sau moi
- apare mirosul neplacut al gurii
- poate sa apara puroi intre dinte si gingie
- mobilitate dentara anormala
- modificari ale ocluziei etc.In concluzie, la aparitia unuia sau a mai multor semne mentionate mai sus, prezentati-va urgent la medic!!!

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Nistor Rodica

Adresa:  Str. Fratii Golesti, nr 82, etaj 3

Localitate:  Pitesti

Telefon/fax:

Website:  


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!