Ce sa faci cand te umfli de la un dinte/masea

Ce sa faci cand te umfli de la un dinte/masea

Imagine Ce sa faci cand te umfli de la un dinte/masea 17 februarie 2017, Vizualizari:  494

Se aplica comprese cu apa rece pe zona umflata. Temperatura scazuta reduce umflatura si diminueaza durerea. Compresele se tin alternativ cu pauze de 10 minute (10 min rece- 10 min pauza). Compresele sa nu fie foarte reci (nu de la congelator).

 

Se recomanda antiinflamatorii (ex: Nurofen, Ketonal, Paracetamol) 2 pastile pe zi la intervale de 12 ore timp de 3 zile. Se pot lua si antibiotice ex: Amoxicilina, dar de preferat sa le luati doar la recomandarea medicului dentist.

Prezinta-te de urgenta la medicul dentist pentru a descoperi cauza si a o inlatura, altfel umflatura poate evolua spre zone anatomice cu risc vital (gat, sinusuri, tample si chiar mediastin).

CE SA NU FACI CAND ESTI UMFLAT:
– sa nu aplici cald pe zona respectiva
– sa nu masezi zona umflata
– sa nu folosesti leacuri babesti. Cele de care am auzit pana acum sunt sa aplici varza, sau paine inmuiata in apa sau comprese cu alcool. Toate pot agrava umflatura.
– sa nu iei antiinflamatorii la intervale orare mai mici de 6 sau 8 ore. Nu isi vor face efectul si iti pot produce arsuri la stomac.
– sa nu astepti mai mult de 2-3 zile daca vezi ca nu se dezumfla. Prezinta-te urgent la medic!!Autor:  Alexandra Manescu

Adresa:   Str.Hategana, Nr.7, Apartament 2, Interfon 2, Sector 4, Bucuresti. Clinica noastra este situata in zona Parcului Carol, intr-o zona linistita, usor accesibila la limita dintre sector 4 si sector 5 si dispune de locuri de parcare private.

Localitate:  Sector 4

Telefon/fax:

Website:  http://www.smiledentalspa.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Va recomandam
 

cazare litoral,cazare la munte Valid CSS!