Importata atei dentare ! Cum sa o folosesti!

Importata atei dentare ! Cum sa o folosesti!

Importata atei dentare ! Cum sa o folosesti! Vizualizari:  4014

Ata dentara indeparteaza placa dentara si resturile de mancare care se lipesc pe dinti si intre dinti, de gingii si controleaza respiratia urat mirositoare.

Folosirea zilnica a acesteia este recomandata de dentisti alaturi de periuta de dinti. Ata dentara previne, printre altele, aparitia parodontitei.

Din estimarile efectuate de specialisti rezulta ca periuta de dinti indeparteaza doar 70% din bacterii, restul trebuind inlaturat cu ata dentara.

 

Tehnica de utilizare

-Desfaceti aproximativ 40 cm de ata dentara. infasurati capetele dupa degetele mijlocii si prindeti ata intre degetul aratator si degetul mare, lasand libera o sectiune de aproximativ 3-4 cm. Folositi degetele aratatoare pentru a introduce ata intinsa intre dintii de jos si degetele mari pentru dintii de sus.Ghidati ata in spatiile dintre dinti si dintre dinti si gingie, incercand sa "razuiti" suprafata dintelui cu o miscare in "zig-zag".

-Curatati bine fiecare spatiu dintre dinti de fiecare data cu o bucata curata de ata. Curatati si dupa conturul ultimului molar.

- Este foarte posibil ca prima data cand folositi ata dentara gingiile sa sangereze. Acest lucru va inceta in cateva zile. Daca persista consultati medicul stomatolog.

- Mentineti intotdeauna ata incordata pe suprafata dintelui. Nu faceti acelasi lucru si pe gingie; ata dentara se foloseste doar pe dinti.

- Folositi ata in fiecare zi, deoarece placa bacteriana se formeaza intr-un timp foarte scurt, chiar si pe dintele curat. Formarea repetata de placa bacteriana duce la aparitia tartrului intr-un interval de 24 pana la 72 de ore. Tartrul poate fi indepartat numai de medicul stomatolog.

Foloseste intotdeauna ata dentara inainte de spalatul pe dinti, nu dupa.

In ciuda recomandarilor si avertismentelor date de medicii dentisti legate de importanta folosirii atei dentare, multi recunosc ca nu folosesc ata dentara periodic sau chiar deloc, invocand diverse motive, unul dintre ele fiind lipsa de timp. Unii pacienti spun ca folosesc ata dentara cand isi aduc aminte sau in zilele/saptamanile inainte sau dupa tratamentul dentar aplicat in cabinetul stomatologic.

Medicii dentisti recomanda folosirea atei dentare o data pe zi, timp de trei minute, netrebuind sa fie folosita la fel de des ca si periajul. De asemenea, utilizarea atei dentare nu depinde de un moment precis al zilei. O poti folosi seara devreme sau intr-o pauza la birou. Este recomandat, totusi, sa iti cureti dintii cu ata dentara inainte de culcare, procesul in sine fiind mai important decat momentul cand se executa.

 

 

 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr.Vasilache Vlad

Adresa:  COLT CU STR.GEORGE ENESCU, SPRE MAGAZINUL CRISU, LANGA P.N.L. ORADEA

Localitate:  Oradea

Telefon/fax:

Website:  http://www.euroclinic-oradea.com


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!