Aparatul ortodontic fix

Aparatul ortodontic fix

Ortodontia,aparatul fix 2019-02-03, Vizualizari:  218

In ultimii ani, asteptarile oamenilor activi au crescut in ceea ce priveste sanatatea dentara dar mai ales aspectul exterior. Dintii trebuie sa fie drepti, albi si sanatosi, deci un zambet cu care sa se mandreasca, un zambet care sa exprime succesul.


Din ce in ce mai des observam la adolescenti si mai apoi la adultii care nu s-au tratat orthodontic o inghesuire a dintilor, muscatura defectuasa, malocluzie, din cauza cresterii insufuciente ori a formei acestora.


Oamenii trebuie in primul rind informati despre ceea ce inseamna un aparat dentar fix.


Aparatul dentar fix este compus din bracketi mici, un mic dispozitiv metalic / sau safir care se lipeste adeziv pe suprafata vestibulara a fiecarui dinte. Prin acesti bracketi se monteaza un arc metallic fixat prin legaturi.


In ultimii ani, au aparut si aparate dentare linguale, amplasate pe suprafata palatinala si linguala a dintilor, adica in spatele dintilor, pentru a ascunde practic purtarea aparatului, dar pacientii trebuie sa stie ca acest tip de aparat este mai scump din cauza tehnicii complexe si a materialelor folosite, insa rezultatele apar mai greu, deci aceasta metoda se adreseazs mai ales adultilor cu o viats sociala si profesionala intensa.


Un aspect deosebit de important este igiena bucala in perioada purtarii aparatului fix. O periuta electrica si un dus bucal/ irigator bucal sunt o alegere buna atunci cand periajul este precar, mai ales la copii. Exista si periute manuale speciale, ata dentara.


Aparatul fix se activeaza, schimba arcul, in functie de evolutie dar cam o data la 4-5 saptamini.


Dupa finalizarea tratamentului orthodontic prin obtinerea rezultatului dorit atat de pacient cat si de medicul specialist ortodont, se indeparteaza bracketii si se trece la faza de contentie. Acest procedeu inseamna pastrarea rezultatului obtinut si impiedicarea recidivei, adica revenirea dintilor la pozitia lor initiala.


Dr. Oliver Wendrich


www.voxdentalcare.ro


0722.522.136

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

DOWNLOAD acum si citeste fisierul complet!!

Autor:  Dr. Oliver Wendrich

Adresa:  Str. Dr Leonida Varnali, nr 23

Localitate:  Sector 1

Telefon/fax:

Website:  http://www.voxdentalcare.ro/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!