De ce aparat fix fizionomic ? Ce este aparatul dentar fix si de ce trebuie sa-l purtam ?

De ce aparat fix fizionomic ? Ce este aparatul dentar fix si de ce trebuie sa-l purtam ?

dantura cu un aparat metalic fix Vizualizari:  9442

Aparatul ortodontic fix este din ce in ce mai intalnit, in cele mai diverse forme fiind potrivit pacientilor indiferend de varsta. Pentru inceput sa ia o amprenta, pe baza careia se realizeaza masuratorile si planul de tratament, care i se prezinta pacientului. Dupa prezentarea planului de tratament si dupa ce pacientul este informat de toate avantajele aparatului ortodontic care are rezultatul optim, acestuia i se va aplica aparatul fix compus din elemente pasive si active (bracketi, arcuri etc.).


Ortodontia prin aparatul dentar are ca principal scop rezolvarea unor probleme medicale, cei mai multi pacienti, il vad ca solutia pentru rezolvarea unor probleme fizionomice … il vad ca solutia pentru un zambet magnific.


Multi pacienti, purtatori de aparate dentare metalice isi doreau o solutie pentru imbunatatirea aspectului fizionomic al zambetului, isi doreau sa nu se mai vada bracketii metalici in timpul vorbirii, zambetului. Daca in urma cu 15 ani, aveam aparatele ortodontice metalice ca singura optiune a tratamentelor ortodontice fixe, de cativa ani au fost introdusi pe piata bracketi fizionomici, pentru a satisface nevoile pacientilor. Ambele aparate fac acelasi lucru, cu acelasi grad de eficienta, diferenta fiind partea estetica si costul aparatului dentar.


Aparatul fix fizionomic, cu bracketi din ceramica sau “safir”, corespunde cerintelor pacientilor: sunt foarte eficienti, tratamentul are o perioada de timp destul de scurta si nu in ultimul rand, nu se vad. Bracketii ceramici sunt albi, eficienti si rezistenti. Bracketii de safir sunt transparenti, din fibra de sticla si cu adevarat invizibili. Durata de tratament este aceasi pentru fiecare.


Pe toata perioada tratamentului ortodontic, putem spune ca avem niste mici bijuterii pe dinti de care trebuie sa avem grija: igienizarea perfecta, cu periuta normala sau electrica, periute interdentare sau dus bucal, prevenind astfel aparitia cariilor, evitarea incizarii (muscatura) din alimente tari precum merele sau morcovii sau consumul de popcorn, fistic, migdale, caramelele gumate tari. Chiar daca par prea multe restrictii, toate acestea sunt doar pentru a proteja aparatul dentar si pentru a scurta drumul pacientului catre un zambet perfect.


Fiecare pacient trebuie sa aiba grija de aparatul sau, deoarece durata de tratament poate fi prelungita in situatia desprinderii unor bracketi. De asemenea, este important ca pacientul sa se prezinte regulat la programarile controalelor periodice si sa discute cat mai deschis cu medicul sau.


Odata cu tratamentul fix, se urmareste echilibrul muscaturii dintre cele doua arcade, prevenirea durerilor dentare sau articulare, evitarea problemelor parodontale, scaderea incidentei cariei dentare si nu in ultimul rand un zambet frumos si sanatos.


In ceea ce priveste comoditatea acestor aparate, fiecare bracket este prelucrat, slefuit la temperaturi ridicate, in medii controlate. Scopul laboratoarelor de cercetare este de a realiza bracketi cu un grad cat mai mare de comfort, dar in acelasi timp cu grad cat mai mare de eficienta. Scopul nostru este de a rezolva problemele medicale ale pacientului si de a crea un zambet frumos, fara a se mai observa aparatul sau dentar.


Dr. Georgiana Stanescu – medic specialist ortodont – Velvet Dental Clinics

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Georgiana Stanescu

Adresa:  Adresa: Str. Herastrau, Nr 1, Sector 1

Localitate:  Sector 1

Telefon/fax:

Website:  http://www.velvetdental.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!