Revolutie in tratamentul parodontozei! O afectiune in sfarsit elucidata!

Revolutie in tratamentul parodontozei! O afectiune in sfarsit elucidata!

Revolutie in tratamentul parodontozei! O afectiune in sfarsit elucidata! 2012-05-08, Vizualizari:  24465

Parodontoza face din ce în ce mai multe victime chiar si in randul persoanelor tinere, peste 30% din populatia de peste 30 de ani, fiind afectata de parodontoza sau de un stadiu incipient al acesteia. Tratamentele existente la ora actuala au o slaba eficienta, iar în cazurile cele mai nefericite se considera ca nu exista rezolvare a acestei afectiuni.


Vaccinurile - o solutie?

Vaccinurile nu sunt cea mai eficienta metoda pentru tratarea parodontozei . Din experienta noastra, vaccinurile si chiar autovaccinurile nu si-au dovedit o eficienta suficient de mare pentru a justifica efortul si durerile pacientilor. Chiar daca initial le foloseam in paralel cu tratamentele pe care le utilizam in prezent, în timp am renuntat complet la ele, eficienta tratamentului ramanand aceeasi, eliminand insa complet suferinta pacientului.

Viziunea noastra

Maniera noastra de abordare a acestei boli in functie de stadiul in care se prezinta ea, trece de la metode neinvazive, cum este tratamentul de conceptie proprie Bio-Prop (bazat doar pe vitamine, produse apicole si fitoterapice), diferite tipuri de masaje gingivale, mergand pana la interventia chirurgicala in stadiile avansate ale bolii (de eliminare a pungilor parodontale).

Bio-Prop - tratamentul nostru original impotriva bolilor parodontale!

Tratamentul Bio-Prop dureaza in principiu o luna de zile, realizandu-se de 3 ori pe saptamana (12 sedinte), la care se mai pot adauga in functie de starea pacientului 1-2 saptamani de tratament.

Bio-Prop este un tratament original care functioneaza in toate formele de manifestare ale parodontozei, complet nedureros si cu aplicare extrem de simpla. Un antibiotic, antiinflamator si imunostimulator natural, de mare eficienta. Tratamentul cu Bio-Prop inhiba dezvoltarea bacteriana, eliminand astfel si mirosul neplacut al cavitatii bucale.

Dupa ce se mentine in cavitatea bucala timp de 10-15 minute, produsul se poate inghiti, avand astfel un rol imunostimulator si antiinflamator pentru intregul organism. Astfel, are o actiune directa asupra reglarii metabolismului, cicatrizarea ulcerelor gastrice, reglarea bioritmului, cresterea raspunsului imunitar al organismului.

Interventia chirurgicala are loc la mijlocul tratamentului, intervenindu-se larg in doua etape, abordandu-se mai intai o arcada, ulterior cealalta la interval de o saptamana.

In ce consta interventia chirurgicala?

In stadiile avansate ale bolii, dupa instituirea tratamentului cu Bio-Prop, se impune si tratamentul chirurgical, minim invaziv cu maxima delicatete si minutiozitate, ajutand astfel in mod fundamental organismul sa-si recapete consistenta si fermitatea tesuturilor de sustinere ale dintilor.

Interventia chirurgicala consta in expunerea osului si a tesuturilor dentare, prin detasarea si curatarea minutioasa a mucoaselor si a tesuturilor dure (os, dinte), pana la limita tesutului sanatos, aceste procedee fiind urmate de umplerea defectelor cu materiale artificiale inlocuitoare de os. In final, se reataseaza mucoasele intr-o pozitie hipercorectata acoperind cat mai bine grefele de os.

Folosim tehnici de conceptie proprie cu un anumit tip de incizie ce conserva cat mai mult din tesuturile moi, cu eliminarea completa si judicioasa a tesuturilor bolnave cu instrumentar microchirurgical de mare finete, inlocuirea tesuturilor lipsa cu grefe si suturi speciale, de asemenea originale cu elongarea tesuturilor moi. Astfel se realizeaza o maxima reacoperire a radacinilor dintilor afectati. Rezultatul astfel obtinut, pe langa eliminarea completa a imbolnavirii parodontale are o mare rezistenta in timp, desigur în prezenta unei igiene riguroase.

Tratamentul de intretinere

In perioada de recuperare post chirurgicala, tratamentul cu Bio-Prop este continuat aproximativ 2 saptamani pana la obtinerea unei vindecari complete a tesuturilor parodontale.

In paralel, pacientul este sfatuit sa foloseasca tehnicile de masaj parodontal si dusul bucal, periute speciale, apa de gura si pasta de dinti profesionala.

Toate acestea duc la disparitia completa a imbolnavirii parodontale, urmand doar ingrijirile normale ale cavitatii bucale si controale repetate la 4-6 luni.

Ce spun pacientii nostri

Principalul lucru pe care pacientii il declara este senzatia de bine si confort pe care o percep pe tot parcursul tratamentului, incepand chiar de la prima aplicare a tratamentului Bio-Prop. Desi este aplicat din seringa acest tratament nu presupune inteparea tesuturilor.

De asemenea, in etapa chirurgicala, confortul pacientului este asigurat si sustinut de o serie de tehnici de sedare, astfel incat orice manevra chirurgicala  sa fie usor tolerata, intr-un cadru de liniste, protectie si confort influentand major atat desfasurarea interventiei cat si recuperarea post-operatorie.


Assoc. Prof. Dr. DANIEL TRAIAN IORDACHESCU
Specialist in Chirurgie Oro-maxilo-faciala, Implantologie, Parodontologie
Doctor in Stiinte Medicale

Changing lives.. 


 

 


Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Assoc. Prof. Dr. Daniel Traian Iordachescu

Adresa:  Str. Dr. Grigore Romniceanu , nr 12 Sector 5, Cotroceni

Localitate:  Sector 5

Telefon/fax:

Website:  www.asclepimed.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!