Ortodontia explicatii

Ortodontia explicatii

aparat ortodontic bogdan vladila 2017-11-03, Vizualizari:  847

Aliniamentul perfect al dintilor este o dorinta a oricarui pacient si deja ortodontia are protocoale mecanice bine puse la punct pentru orice tip de anomalie. Deoarece regenerarea autologa a colagenului se opreste in jurul varstei de 30 ani, orice aparat ortodontic aplicat dupa aceasta varsta genereaza in zona din care s-a deplasat dintele catre noua pozitie un spatiu in care colagenul osos nu se mai autoregenereaza.


Bineinteles ca optim ar fi fost ca aparatele ortodontice sa fi corectat deja anomaliile ortodontice inaintea varstei de 30 ani cand colagenul prezinta inca proprietati de autoregenerare si efectele secundare ale aparatelor ortodontice sunt mult reduse sau chiar absente.


Pentru pacientii care primesc indicatia de aplicare a tratamentului ortodontic dupa varsta de 30 ani, se impun si mijloace auxiliare de imbunatatire a metabolismului osos care sa reumple cu os zonele ramase goale, deoarece din acel loc au plecat spre noua pozitie radacinile dentare. Este vorba de spatii mici ca dimensiuni in care nici un alt dispozitiv nu poate patrunde sa regenereze spatiul creat, doar campul electro magnetic care patrunde in profunzimea osului poate repara acest inconvenient.


Sedintele de crestere a metabolismului osos se recomanda a se face o data pe an pe parcursul utilizarii aparatului ortodontic daca nu apar mobilizari ale dintilor pe care se aplica forte mari in scopul mobilizarii dintilor. Daca apar semne de mobilitate ale anumitor dinti se recomanda imediat utilizarea sedintelor electromagnetice Electronic Stem Generator pentru a nu se ajunge la o mobilitate mare a dintelui si pierderea lui.


Dupa perioada de mobilizarea a dintilor catre pozitia dorita se recomanda o perioada de contentie pentru a evita ca dintii sa revina pe pozitia initiala dupa indepartarea aparatului ortodontic. Folosirea sedintelor de densificare osoasa sunt recomandate pentru o « strangere » a dintilor de catre osul densificat pe pozitia finala.


Tuturor pacientilor care au folosit aparate ortodontice se recomanda realizarea unei verificari radiologice anuale in scopul descoperirii eventualelor zone de distructie osoasa cauzate de fortele de tractiune ortodontica si a modificarii unghiurilor de aplicare a fortelor ocluzale masticatorii.


 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Bogdan Vladila

Adresa:  Bucuresti, Calea 13 Septembrie,sect 5 nr. 235, bl V3,sc 2, CP 050723

Localitate:  Sector 5

Telefon/fax:

Website:  https://www.stemgenerator.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!