Ortodontia si estetica dentara

Ortodontia si estetica dentara

Ortodontia si estetica dentara 2017-07-27, Vizualizari:  726

Ortodontia contribuie la imbunatatirea esteticii dentare si faciale si implicit la

imbunatatirea starii psihologice de bine, a stimei de sine si a calitatii vietii. De asemenea, detine un rol important in cadrul sanatatii generale orale prin faptul ca alinierea dintilor poate facilita o curatare mai usoara a lor, contribuind astfel la scaderea tendintei la carie sau afectiuni parodontale.

Tratamentul ortodontic poate constitui un suport pentru abordare multidisciplinara impreuna cu alte specialitati stomatologice pentru a obtine estetica faciala si dentara.

Aparatele dentare fixe reprezinta modul cel mai precis si eficient de a controla miscarile dentare si a obtine un zambet frumos. Au 3 componente principale: bracketii (care sunt lipiti pe dinti), arcurile (care se fixeaza in bracketi si genereaza forta pentru deplasarea dintelui) si elementele auxiliare( elastice, ligaturi, coilspringuri).

Tratamentul ortodontic nu cunoaste limite de varsta, dar tratamentele incepute in copilarie sunt mai scurte ca durata, miscarile dentare se produc mai usor, capacitatea adaptativa a oaselor si ligamentelor este mai rapida, rezultatele sunt mai bune si mai stabile in timp.

Majoritatea pacientilor sunt tratati pe parcursul a 2 ani. In acest timp sunt necesare controale regulate la fiecare 4-6 saptamani. Dupa indepartarea aparatului este necesar sa se poarte un aparat de contentie, pentru pastrarea noii pozitii a dintilor.

Pe site-ul nostru puteti vizualiza mai multe cazuri rezolvate cu succes cu ajutorul aparatelor dentare, precum cel al unei paciente in varsta de 14 ani nemultumita de aspectul fizionomic afectat prin  inghesuire dentara,  incisivii laterali superiori rotati si iesiti in afara arcadei, incisivii centrali cu orientare spre interiorul arcadei, ocluzia adanca cu acoperirea totala a incisivilor inferiori.

S-a aplicat aparat fix metalic bimaxilar, pe o perioada de 18 luni.

La finalul tratamentului se observa imbunatatirea esteticii faciale, zambetul armonios cu alinierea dintilor  frontali si corectarea ocluziei adanci.

Fotografiile le puteti vizualiza aici: http://ortodont-clujnapoca.ro/portfolio-item/inghesuire-dentara/

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Caloianu Monica

Adresa:  Str. Fantanele Nr. 7, Apt. 193 Cluj Napoca, cartier Grigorescu

Localitate:  Cluj-Napoca

Telefon/fax:

Website:  http://www.ortodont-clujnapoca.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!