Aparat dentar- fix sau mobil

Aparat dentar- fix sau mobil

Tipuri de parate dentare,fix sau mobil 2019-07-25, Vizualizari:  701

Aparatele dentare fixe pot fi aparate fixe cu bracketi sau disjunctoare. Dupa cum le spune si numele, ele nu pot fi date jos de catre pacient.
Aparatele dentare fixe cu bracketi se lipesc pe fiecare dinte in parte si actioneaza continuu. Ele sunt activate (stranse) de catre ortodont la intervale cuprinse intre 2 si 8 saptamani. Sunt compuse din bracketi, arcuri, ligaturi, elastice si alte accesorii care impreuna actioneaza printr-un sistem de forte si misca dintii. Aparatele fixe cu bracketi sunt recomandate adultilor si copiilor peste 12 ani. Ele pot fi lipite pe partea din fata a dintilor sau in spatele dintilor (aparatele linguale).
Disjunctoarele sunt aparate fixe care se lipesc pe molari, in apropierea palatului (cerul gurii) si care ajuta la largirea maxilarului. Sunt recomandate copiilor pana la 12 ani cu maxilarul ingust, ocluzie inversa laterala sau frontala.


Aparatele dentare mobile sunt placutele sau gutierele. Ele pot fi date jos de catre pacient, dar exista un numar minim de ore/zi de purtare pentru care aparatele sunt eficiente.
Aparatele mobile sub forma de placuta sunt recomandate copiilor pana la 12 ani si principalul lor efect este directionarea cresterii maxilarului. Acest aparat dentar este activat de catre ortodont la 2-4 saptamani
Gutierele sunt recomandate pacientilor cu cerinte estestice crescute care au probleme ortodontice de gravitate mica si medie. Sunt realizate in seturi si trebuie purtate intr-o anumita ordine. Gutierele au o forma finita, cu modificarile dorite incluse in ele, iar activarea consta in schimbarea gutierei cu urmatoarea din set.


 Aparatul lingual IncognitoAparatul dentar Incognito foloseste tehnica linguala, ceea ce inseamna ca din punct de vedere estetic nu va fi vizibil deloc. Aparatul este realizat pe baza unei scanari a amprentei cu ajutorul ultimei tehnologii in domeniu.


Atat brackets-ii cat si arcurile sunt realizate individual.
Brackets-ii sunt realizati din aliaj de aur, antialergic si compatibil 100%, lucru ce le permite un design aplatizat si subtire care ofera o adeziune crescuta la dinti, un confort sporit pentru pacient, o curatire facila si o adaptare rapida a fonatiei.


Incognito reprezinta cea mai buna alegere atunci cand aspectul estetic are un rol important in viata sociala sau profesionala a pacientului.


Un avantaj in plus este faptul ca permite mentinerea igienei si sanatatii dintilor si parodontiului.


Cu aparatul dentar Incognito se poate corecta orice malocluzie la tineri sau adulti cu rezultate de inalta calitate.


 Aparat dentar INVISALIGN


Este cel mai usor de purtat aparat dentar fiind mobil si avand structura unor gutiere, iar din punct de vedere estetic este ideal fiind transparent.


Invisalign este o procedura moderna de indreptare a dintilor fara brackets sau sarme, un tratament ortodontic de ultima generatie si invizibil.


Aparatul ortodontic Invisalign este format din elemente de plastic transparent (gutiere), care indreapta dintii gradual aplicand o forta controlata si constanta asupra lor, pana se aliniaza asa cum dorim.


In decursul tratamentului veti purta mai multe seturi de gutiere, pe care vi le veti schimba singur o data la 2 saptamani, pana cand dintii dumneavoastra vor fi perfect aliniati.


Acest lucru ne da posibilitatea sa tratam pacienti din toata tara, consultatiile facute de medicul specialist fiind mult mai rare.


Nimeni nu va sti ca iti indrepti dintii pentru ca Invisalign este chiar invizibil. Este un sistem de ultima generatie ce rezolva o problema in cel mai modern si eficient mod.Aparat lingual WIN


Aparatul lingual WIN obtine rezultate foarte bune in timp scurt. Se poate folosi pentru pacienti de orice varsta. Design extrem de “subtire”, ceea ce inseamna confort imbunatatit pentru pacient. Este utilizat in cazuri simple sau dificile. Este realizat in Germania, oferind o precizie excelenta de fabricatie. Baza individualizata a bracketurilor permite obtinerea unui design extrem de subtire. Bracket-ul este perfect adaptat la forma dintilor.Aparat dentar fix


Aparat Dentar Safir
Acest aparat dentar Safir Transparent este extrem de apreciat in intreaga lume deoarece este singurul care reuseste sa combine perfect eficienta maxima, costul minim si aspectul din punct de vedere estetic ideal avand Bracketii transparenti.


Fiind din punct de vedere estetic aproape insesizabil, aspectul estetic este rezolvat, iar din punct de vedere financiar este cel mai avantajos aparat dentar deoarece este in aceeasi categorie cu pretul aparatelor cu bracketi metalici si ceramici.


Aparat dentar Ceramic
Aparatul dentar Ceramic reuseste ca si cel cu bracketi din Safir, sa combine perfect eficienta maxima, costul minim si aspectul din punct de vedere estetic ideal avand Bracketii de culoarea dintilor. In plus, bracketii din ceramica sunt confortabili si rezistenti.


Aparat dentar WIN: Aparatul dentar lingual lucreaza la fel ca si un aparat dentar fix obisnuit , avand control integral asupra miscarilor dentare. Este aproape invizibil, singura persoana care va sti ca purtati bracket-uri sunteti dumneavoastra.


Aparat dentar Metalic
Aparatul dentar metalic este un tratament ortodontic folosit pentru indreptarea dintilor. Face parte din categoria aparatelor dentare fixe.
Desi este un aparat clasic, mai noi fiind numeroase alte tratamente moderne, de ultima generatie, inca mai reprezinta o alegere frecventa printre pacienti.


Trainer MYOBRACE


Myobrace standard – pentru copii intre 11 si 15 ani


Acest apart intraoral furnizeaza marimi de sloturi dentare individuale şi un miez (dynamicore), miezul activ permite dezvoltarea controlata a arcadei. Myobrace este potrivit copiilor cu dentitie mixta sau permanenta cu malocluzii moderate si medii.
Myobrace se poate folosi la orice varsta la dentitia mixta sau permanenta. Varsta optima este intre perioada de eruptie si modificarile de crestere in dentitia mixta tarzie.
Myobrace este un aparat ortodontic, disponibil în 7 marimi. Include un miez rigid (dynamicor) pentru o dezvoltare transversala a arcadelor si o suprafata exterioara confortabila cu insertii dentare (4 la 4) atat pentru mandibula cat si pentru maxilar. Myobrace alinieaza dintii in segmentul anterior si pozitioneaza mandibula intr-o relatie clasa I.


Trainere si disjunctoare


Trainer-ul


este un aparat din silicon construit astfel incat sa relaxeze musculatura orala, ajutand astfel la alinierea dintilor si corectarea pozitiei maxilarului. Sunt create in asa fel incat sa actioneze delicat asupra dintilor strambi si inghesuiti. Purtarea lui zilnica duce la dezvoltarea corecta a arcadei si la indreptarea dintilor frontali, actionand in acelasi timp impotriva obiceiurilor care pot afecta dezvoltarea copilului.


 


Disjunctorul maxilar este un tratament ortodontic menit sa corecteze problemele care apar in cresterea sau alinierea dintilor. Este un aparat dentar fix, care se aplica pe arcada superioara, cu rolul de a stimula cresterea osoasa si a mari spatiul pentru cresterea si alinierea corecta a dintilor. Largirea arcadei dentare este stimulata printr-un surub special, care trebuie invartit de pacient, de doua ori pe zi (2-4 saptamani la rand), pentru a stimula expansiunea boltii palatine si a face loc pentru cresterea corespunzatoare a dintilor. 


 


 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Ionescu Anca

Adresa:   Str.Hategana, Nr.7, Apartament 2, Interfon 2, Sector 4, Bucuresti. Clinica noastra este situata in zona Parcului Carol, intr-o zona linistita, usor accesibila la limita dintre sector 4 si sector 5 si dispune de locuri de parcare private.

Localitate:  Sector 4

Telefon/fax:

Website:  http://www.smiledentalspa.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!