Gingivita

Gingivita

Gingivita 2012-12-05, Vizualizari:  3450

Daca va sangereaza gingiile in timpul periajului cel mai probabil aveti o forma de gingivita.
Gingivita cronicaƒ este cea mai frecventaƒ afectiune a gingiei. .
Netratarea gingivitei duce la distrugerea osului din jurul dintilor (parodontopatie ) si in final la pierderea acestora. Sangerarea gingiilor, aspectul violaceu al acestora, gust alterat sunt semne tipice ale bolii parodontale.


Prevenirea parodontopatiei include detartraj si periaj profesional sau air flow dar cel mai important este periajul dentar facut de dumneavoastra completat de folosirea atei interdentare sau a periutei interdentare.


 Parodontopatia este cauzata de o igiena bucala necorespunzatoare. In cazul in care nu spalam dintii in mod regulat, din resturile alimentare si sarurile salivare  se formeaza o placa pe suprafata dintilor. Aceasta placa este mediul ideal pentru bacterii si ciuperci. Placa ajuta la formarea tartrului si cauzeaza in continuare inflamarea gingiilor.


Chiar daca stim ca nu vom putea niciodata opri elementele agresoare (microbii si agentii chimici nocivi din tutun, alimente, bauturi) trebuie sa incercam sa le reducem printr-o igiena bucala corecta.

Tratamentul cu succes al bolii parodontale  necesitaƒ un efort in echipaƒ. Tu esti cel mai important membru al acestei echipe. Saƒnaƒtatea gingivalaƒ si parodontalaƒ se bazeazaƒ pe atentia pe care tu o acorzi dintilor taƒi precum si pe tratamentul pe care il primesti la acest cabinet. De asemenea, tratamentul include interventii chirurgicale de reconstructie osoasa cu scopul de a imbunatatii implantarea dintilor afectati de boala parodontala.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Corina Dinca

Adresa:  Str.Ritmului,nr 14,bloc 432,sc A,ap 1,sector 2 Reper: Zona Avrig, Autogara C&I, magazine Profi

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  http://www.essentialdent.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!