Aparate dentare adulti si copii

Aparate dentare adulti si copii

Aparate dentare adulti si copii 2019-10-01, Vizualizari:  804

Aparate dentare adulti si copii


Contrar ideilor preconcepute, tratamentul ortodontic nu este un tratament care se adreseaza exclusiv copiilor. Poti avea dinti drepti si sanatosi la orice varsta!


Pe masura ce aparatele dentare au devenit din ce in ce mai estetice si subtile, tot mai multi adulti apeleaza la tratamentul ortodontic pentru a obtine un zambet impecabil. Varsta nu este un impediment in realizarea acestui tip de tratament, insa doar medicul specialist ortodont poate stabili in urma unei consultatii tipul de aparat dentar necesar.


De ce sa apelezi la un aparat dentar?


Pentru a imbunatati aspectul danturii si a fetei Pentru a imbunatati sanatatea orala Pentru a avea o muscatura corecta Pentru a putea realiza un tratament restaurativ (implant, fatete, coroane, punte dentara)


Care sunt tipurile de aparate dentare?


Exista doua tipuri de aparate ortodontice: fixe sau mobile.


Aparate fixe – ceramice


Aspectul estetic este principala ingrijorare a pacientilor care au nevoie de tratament ortodontic. Daca aspectul metalic te sperie, este bine de stiut faptul ca o alternativa mult mai estetica este aparatul cu bracketi de safir.


Totusi, pentru a pastra constanta culoarea acestor bracketi, va fi necesar sa eviti alimentele si bauturile care pateaza, asa cum sunt cafeaua, vinul rosu, ceaiul si fumatul.


Aparate fixe – linguale


Aceste aparate ortodontice moderne se  monteaza pe suprafata interioara a dintilor si, spre deosebire de cele clasice, nu se vad.


Medicul ortodont ia o amprenta, iar aparatul lingual, care este din aur, se realizeaza in laborator, dupa o scanare computerizata a suprafetelor, fiind trimis apoi in cabinet – plasat intr-o lingura speciala de transfer, cu care se si aplica pe dinti. Aparatul ortodontic se  poate indeparta doar la finalul tratamentului, cand suprafetele dentare trebuie lustruite si fluorizate.


Aparate mobile – Invisalign


Acesta este un tip de aparat dentar invizibil, care utilizeaza gutiere transparente, aproape invizibile pentru a indrepta dintii. Acest tip de tratament este indicat doar in cazul in care dintii nu sunt foarte inghesuiti.


Principalul avantaj este ca acest aparat poate fi indepartat pentru a manca si pentru a igieniza dintii cu usurinta.


 Este necesar sa mai vizitez medicul stomatolog?


O parte esentiala a tratamentului ortodontic o constituie igienizarile periodice si controalele de rutina. Astfel, orice carie sau afectiune dentara poate fi depistata din timp.


Programeaza un consult la medicul specialist ortodont si afla mai multe despre tratamentul ortodontic pentru adulti!

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Anca Rusu

Adresa:  Str. Maria Rosetti Nr. 26A, Sector 2, Bucuresti 020487, Romania Mijloace de transport in comun Tramvai: 5, 16 (Statia Maria Rosetti) Autobuz: 605 (Statia Maria Rosetti) Metrou: Universitate (14 min), Piata Romana (16 min)

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  http://www.dentalpremier.ro/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!