Implantul dentar

Implantul dentar

recomandari implant dentar 2009-10-28, Vizualizari:  9050

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar are rolul de a inlocui radacina dintilor pierduti ca urmare a unor procese carioase extinse (dinti care nu mai pot fi recuperati, caria extinzandu-se sub nivelul gingiei), a extractiilor efectuate in trecut sau a unor accidente.  Desi sunt disponibile intr-o gama mai variata de forme, implanturile dentare cele mai frecvent utilizate au forma cilindrica si sunt confectionate din Titan.

 

Avantaje ale implanturilor dentare

 

Implantul dentar poate fi folosit cu succes pentru a inlocui dintii lipsa, indiferent ca este vorba despre un singur dinte sau mai multi, sau pentru a sustine o proteza dentara.

 

Ce conditii trebuie indeplinite pentru a fi un candidat optim pentru implantul dentar?

 

Cateva conditii trebuie indeplinite pentru a fi un candidat optim pentru restaurarile pe implanturi: stare de sanatate foarte buna, lipsa oricarui semn de imbolnavire parodontala, un suport osos bine reprezentat, o preocupare intensa pentru igiena oro-dentara, prezentarea la controale stomatologice periodice conform indicatiilor medicului. 

 

Influenta starii generale de sanatate

 

Starea de sanatate generala joaca un rol foarte important in selectia candidatilor pentru aceasta interventie ( si in general pentru orice interventie chirurgicala); contraindicatiile de realizare a restaurarilor pe implanturi vizeaza persoanele cu deficiente imunitare majore, cu probleme cardiace, cu diabet insulinodependent, ciroze hepatice, afectiuni endocrine majore, afectiuni psihotice, pulmonare, tratamente indelungate cu steroizi, persoane cu neoplasme.

 

Influenta starii de sanatate oro-dentara

 

Starea de sanatate oro-dentara si preocuparea pentru igiena reprezinta de asemenea un aspect deosebit de important in selectia candidatilor. Nu este recomandata utilizarea implanturilor dentare in cazul persoanelor cu o igiena oro-dentara deficitara sau care prezinta dinti inclusi, procese inflamatorii, afectiuni ale mucoasei orale, o cantitate insuficienta de os la nivelul maxilarului sau mandibulei, neoplasme localizate la nivelul maxilarelor, etc.

 

Care sunt pasii care trebuie parcursi pentru inserarea implanturilor?

 

Pentru plasarea unui implant vor fi necesare mai multe interventii, desfasurate la intervale de cateva saptamani sau luni, deoarece trebuie asigurata perioada in care se formează os de jur imprejurul implantului (osteointegrare). In prima faza implantul este plasat in osul maxilar sau mandibular. In aceasta etapa, implantul va ramane acoperit intre 3-6 luni, perioada in care este acceptat de organism. După inserarea implantului in os si acceptarea acestuia de catre organism, se trece la urmatoare faza, faza de reconstructie si la acoperirea cu o coroana care corespunde din punct de vedere al marimii, formei si culorii dintilor Dvs naturali. Ca orice interventie chirurgicala, inserarea implanturilor dentare nu este lipsita de riscuri, de aceea este bine sa discutati cu medicul Dvs dentist si sa cantariti extrem de bine riscurile si beneficiile unei astfel de manopere.

 

 

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Klara Papuc

Adresa:  Bdul. I.C. Bratianu Nr. 60 Bl.B2, Sc. A, Ap. 1 Constanta,900263 Telefon Programari Cabinet: 0341 483 329 0722 679 391, 0725 667 133

Localitate:  Constanta

Telefon/fax:

Website:  http://www.dolcedenta.wordpress.com


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!