Complicatii implant dentar

Complicatii implant dentar

complicatii ale implantului dentar 2015-11-17, Vizualizari:  1109

1. EDEMUL SI ECHIMOZELE

- ne putem astepta in mod normal la edem (umflare) si echimoze (vanatai)

- dispar in cateva zile de la operatie, cu mentiunea ca pot aparea in primele trei zile chiar daca nu s-au instalat de la inceput.

 

2. DUREREA

Durerea dupa operatie este, in cele mai multe cazuri (95%), inexistenta! Daca, si numai daca, urmati indicatiile medicului!
Pentru a asigura controlul durerii se recomanda o combinatie de antianalgezice si antiinflamatoare, imediat dupa interventie.

3. INFECTIILE

Riscul de infectii este  foarte mare in absenta protectiei antibiotice. In cazul interventiilor in zona sinusurilor este nevoie de combinarea unui antibiotic eficient cu un decongestionant nazal pentru a se evita aparitia sinuzitei. Trebuie evitata orice actiune ce produce presiune in sinusuri, este necesar sa nu se sufle nasul sau se stranute cu gura inchisa si sa nu se foloseasca paiul la bautul alimentelor.

4. DEHISCENTA PLAGII DUPA OPERATIE

Reprezinta o desfacere a marginilor plagii inainte de realizarea vindecarii depline. Dehiscenta nu implica esecul interventiei dar, necesita o atentie speciala prin aplicari de geluri si clatiri usoare cu solutii dezinfectante si profilaxie antibiotica. Evolutia e favorabila in 90% din cazuri.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Vacaru Marius

Adresa:  Iasi, B-dul. Socola nr.17, Bl. D17, Sc. A, Parter, Ap. 2

Localitate:  Iasi

Telefon/fax:

Website:  http://www.mariodent.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!