Respingerea implantului dentar?

Respingerea implantului dentar?

respingerea unui implant dentar 2016-03-21, Vizualizari:  1327

Cade?… Il primeste organismul?… Se integreaza?…


Acestea sunt primele ganduri atunci cand realizam ca putem fi beneficiarii unui tratament de reabilitare orala cu ajutorul implanturilor dentare. Toti am auzit de respingerea implantului dentar… deci, clar exista! Bine, dar hai sa ridicam niste voaluri ce impiedica o perceptie mai clara a situatiei!  In primul rand trebuie sa precizez ca, in acest articol, ma voi referi doar la pacienti pentru care implantul dentar NU este contraindicat si respecta strict normele de igiena precum si indicatiile medicului.


Ce spun producatorii seriosi de implanturi si biomateriale? Toti au produse sensibil mai bune (biocompatibile) de la an la an. Este adevarat. Ce spune statistica? Procentul esecurilor in implantologie creste. Tot de la an la an. Tot adevarat. Pare paradoxal, nu-i  asa? De fapt, totul are o explicatie.

In ultimii ani asistam la mai multe fenomene care, combinate, duc la acest aparent paradox. Voi aminti mai jos cateva explicatii despre  care se vorbeste prea putin!

“Democratizarea implantologiei” reprezinta starea de fapt actuala, in care medicii dentisti nu au nevoie de nici un fel de pregatire speciala (rezidentiat, specializare, obtinere competenta , cursuri de acreditare e.t.c.) pentru a practica implantologia. Aceasta situatie are ca efect o crestere semnificativa a recomandarilor tratamentelor prin implant dentar, a numarului de implanturi inserate dar, din pacate, si o crestere spectaculoasa a complicatiilor si a implanturilor “ respinse de organismul pacientului ” !

Presiunea concurentei, presiunea pacientilor cu asteptari exagerate datorate unei mediatizari simpliste si, nu in ultimul rand, orgoliile din lumea medicala, au provocat in randurile specialistilor o tendinta de adoptare a unor metode care tind sa reduca timpul de asteptare pana la realizarea lucrarilor finale pe implanturi (“implantare imediata”, “incarcare imediata”, ”dinti intr-o zi”). Alte tehnici tind sa reduca costurile folosind mai putine implanturi sau prin evitarea refacerii osoase (“all on four”, ”all on six”). Functioneaza aceste metode? Da, functioneaza! Dar cu un cost… Creste rata implanturilor “respinse de organismul pacientului” !

Continuarea articolului o gasiti pe http://www.llldental.ro/respingerea-implantului-dentar/

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Claudiu Lupascu

Adresa:  Calea Mosilor, nr. 296, bl. 46, sc. 3, parter , ap. 72, 73, 74, 77

Localitate:  Sector 2

Telefon/fax:

Website:  http://www.llldental.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!