Implant dentar etape de tratament

Implant dentar etape de tratament

etape si tratament implant dentar craiova Vizualizari:  1476

Cui i se poate face un implant dentar ?


In general orice persoana careia ii lipseste unul sau mai multi dinti. Pacientul trebuie sa discute cu medicul stomatolog despre problemele de sanatate si sa efectueze anumite analize si radiografii. Medicul trebuie sa decida daca pacientul este un candidat bun pentru implanturi dentare precum si daca este nevoie de alte interventii ajutatoare (aplicare de os, grefe, sinus-lift). Toate aceste se discuta la prima consultatie cu medicul.


Care este varsta la care se pot face implanturi dentare ?


Ideal este ca implantul sa fie aplicat la cateva luni dupa extractia dentara, pentru a profita de inaltimea osului, care in timp se rezoarbe. Pacientii pot fi tineri sau varstnici, important este ca sanatatea lor sa fie buna, tratamentul cu implanturi putand fi contraindicat in cazul anumitor boli cronice.


 
  Doare ?Datorita evolutiei echipamentelor si substantelor utilizate, pacientii nu mai sufera ca in trecut la stomatolog. Implantul este o interventie dupa care pacientul se recupereaza repede, totusi depinde de la caz la caz, de pacient si de amploarea interventiei, lucruri care se discuta cu medicul.


Cum ma voi simti cu implanturile dentare ?


• Dintii inlocuiti prin implanturi dentare vor functiona si vor arata ca dintii normali.


• Foarte important este ca igiena orala sa fie extrem de buna.


Din ce material este realizat un implant dentar ?


Implantul dentar este realizat din titan de inalta puritate. Acesta este un material biocompatibil si permite integrarea biologica in tesutul osos prin procesul de osteointegrare.Este cel mai hipoalergenic metal.
Etapele de tratament


• Prima consultatie, radiografii dentare si conceperea planului de tratament impreuna cu medicul stomatolog.


• Interventia chirurgicala propriu-zisa care consta in anestezia locala, aplicarea implantului in os si sutura gingiei peste implant. Un disconfort moderat poate aparea dupa aproximativ 3 ore, atunci cand anestezia inceteaza sa-si mai faca efectul, dar durerea cedeaza la antialgice.Aceasta interventie dureaza aproximativ o ora.


• Urmeaza perioada de asteptare in care implantul face legatura cu osul, asa numita perioada de osteointegrare, care dureaza de la 3 pana la 6 luni. Apoi este atasat bontul protetic. Din acest moment protezarea prin coroane, punti sau proteze mai necesita cateva sedinte, deci cateva zile.


• De retinut este ca fiecare pacient reprezinta un caz unic de aceea intervalele de timp variaza.


 

  Care sunt avantajele tratamentului prin implant dentar ?• Dintele obtinut prin implant dentar se apropie cel mai mult de confortul oferit de un dinte natural


• Nu trebuiesc afectati dintii vecini prin slefuiri ca in cazul protezei dentare


• Inlocuieste radacina dintelui, fapt care ajuta la mentinerea nivelului osului in limite estetice si functionale optime


• Imbunatateste masticatia, fonatia, fizionomia fetei


• Implantul dentar este rezistent si durabil


Care este rata de success a tratamentului ?


• Rata de succes inregistrata este de 95 %. Aceasta variaza in functie de starea de sanatate a pacientului, de igiena dentara si respectarea controalelor periodice.


Garantie


- Implant : 5 ani


- Lucrari metalo-acrilice : 5 ani


- Lucrari de portelan : 5 ani


- Obturatii prin fotopolimerizare : 6 luniTermenii si conditiile pierderii garantiei :


- Igiena orala neadecvata


- Lipsa controlului periodic din 6 in 6 luni si a profilaxiei prin detartraj


- Prezenta unei boli care poate afecta tratamentul dentar (diabet, hepatita, epilepsie etc.)


- Intretinerea necorespunzatoare a lucrarilor dentare si prezenta de urme de deteriorare datorate unor cauze externe (accidente, lovituri, cazaturi etc.)


- Nu se acorda garantie lucrarilor provizorii si tratamentelor de canal

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Cristian Nicolae

Adresa:  Strada Dezrobirii nr. 67A

Localitate:  Craiova

Telefon/fax:

Website:  http://www.crinident.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!