Fatetele dentare detalii

Fatetele dentare detalii

Fatetele dentare detalii 2016-06-24, Vizualizari:  1214

Orice discutie ati purta si in oricare cabinet stomatologic v-ati duce limbajul medical ar fi in stare sa va puna in incurcatura. Medicul dentist va va povesti despre proteze, tratamente, tot felul de variante optime pentru sanatatea cavitatii bucale. insa, daca nu-l intelegeti, daca va este jena sa-l intrebati pe stomatolog ce inseamna una sau ce inseamna alta, efectele ar putea fi, daca nu neplacute, atunci cu siguranta destul de costisitoare. si, poate, chiar dureroase!

Tocmai acesta este scopul materialelor de informare , sa va pregateasca astfel incât, atunci când ajungeti la dentist, sa fiti in stare sa comunicati cu el.

Fatetele dentare

Fatetele dentare sunt restaurari protetice fixe de grosime redusa, care au rolul de a masca imperfectiunile dintilor din zona frontala. Desi sunt lucrari stomatologice de o delicatete aparte, ar trebui sa fie relativ usor de realizat de catre orice dentist, iar intr-un centru universitar precum Timisoara fatetele n-ar trebui sa ridice nicio problema.

Avantajul major al fatetelor dentare este tocmai acela ca indeparteaza foarte putin din suprafata dintelui (0.5 – 0.8 mm), iar asta asta nu presupune devitalizarea. Cum spuneam, sunt lucrari protetice delicate si au aparut datorita progresului medicinei stomatologice din ultimii ani.

O astfel de lucrare protetica devine necesara atunci când apar leziuni dentare, respectiv dinti abrazatt, procese carioase, modificari de forma sau chiar anomalii de pozitie. in astfel de patologii fatetele dentare isi dovedesc cel mai bine eficienta.

Materialele din care se confectioneaza sunt total fizionomice: compozit, ceramica si zirconiu. Compozitul este inferior ca si rezistenta ceramicii sau zirconiului si in consecinta rezulta o lucrare mult mai ieftina.

Transluciditatea, culoarea, aspectul foarte apropiat de cel al dintilor naturali indica fatetele dentare ca fiind o prima varianta de tratament stomatologic. Totusi, cel mai in masura sa stabileasca acest lucru este medicul dentist.

Apoi, pe lânga avantajul estetic, chiar si prin prisma faptului ca se indeparteaza foarte putin din dinte, pastrând structurile dentare ale acestuia, fatetele dentare sunt realizate intr-un timp relativ scurt. Este o lucrare care se poate realiza cu destula usurinta in numai doua vizite la cabinetul stomatologic.

Fatetele dentare sunt o excelemta alternativa la coroana clasica. Iar daca este sa ne orientam dupa durata medie a rezistentei acestora, putem spune ca, in cazurile cele mai obisnuite o fateta dentara rezista cel putin cinci ani. insa, nu putine sunt situatiile in care fatetele ar trebui sa dureze vreme de zece ani, dar acesta desigur si in functie de solicitarile la care este supusa lucrarea.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  dr. Bradea Diana

Adresa:  Badea Cartan nr 8.(cabinet stomatologic situat in spate la piata Badea Cartan si biserica)

Localitate:  Timisoara

Telefon/fax:

Website:  http://www.dentisttimisoaraa.ro/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!