Fatetele Dentare si Puntile Dentare

Fatetele Dentare si Puntile Dentare

fatete dentare si puntile dentare 2017-11-03, Vizualizari:  884

Fiecare dintre noi ne dorim un zambet frumos si de multe ori acesta nu il mostenim si trebuie sa apelam la medicul dentist pentru a il capata. Bineinteles ca frumusetea se obtine cu sacrificii care sunt reprezentate nu neaparat de dureri ci de afectarea indirecta a structurilor osoase si gingivale din vecinatatea lucrarilor.


Lucrarile dentare, oricat de bine sunt realizate tehnic, sunt cimentate cu diverse substante chimice care irita in mod suplimentar gingia si drept urmare practica a demonstrat ca dupa 2-3 ani gingia se retrage in zona lucrarilor mult mai mult decat la nivelul dintilor neprelucrati invecinati. Pe langa factorii iritanti chimici, trebuie tinut cont ca orice lucrare reprezinta o retentie in jurul careia se aduna mult mai mult tartru care nici nu poate fi indepartat deoarece riscam sa spargem componenta fizionomica a lucrarii. Drept urmare si culoarea gingiei se modifica in jurul lucrarilor dentare avand aspect inflamatoriu si total inestetic.


Bineinteles ca raman recomandate toate lucrarile dentare clasice dar trebuie sa fim constienti si de efectele colaterale si sa asiguram vitalitatea nealterata a gingiei la contactul cu lucrarea dentara pentru ca aceasta sa nu se inflameze si ulterior sa se retraga, compromitand intreaga estetica a lucrarii. Aceasta pregatire a gingiei consta intr-o etapa care trebuie sa preceada amprentarea pentru lucrarile fizionomice, si anume 2-3 saptamani de imbunatatire a metabolismului osos inaintea amprentarii pentru a ne asigura ca nivelul gingiei in momentul amprentarii este cel corect si cel care va persista in timp. Dupa cimentarea lucrarii ceramice cu ciment se indica continuarea expunerilor electromagnetice pentru a nu se produce retractia din cauza atacului chimic al cimentului.


Utilizarea Electronic Stem Generator poate fi facuta in paralel cu pregatirile protetice si endodontice realizate de medicul dentist deoarece expunerile sunt realizate la domiciliul pacientului, fara a se atinge campul protetic preparat in vederea lucrarilor ceramice.


Mentinerea unui metabolism osos corect asigura mentinerea nivelului gingiei si se evita momentul neplacut in care datorita inflamatiilor sau retractiilor gingivale trebuie inlocuita intreaga lucrare ceramica.


Un pacient care are lucrari dentare si implante este un pacient care are un risc mai mare la inflamatie si retractie parodontala, drept urmare la acesti pacienti devine obligatorie utilizarea periodica de tratament pentru pastrarea metabolismului osului si gingiei cu Electronic Stem Generator.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Dr. Bogdan Vladila

Adresa:  Bucuresti, Calea 13 Septembrie,sect 5 nr. 235, bl V3,sc 2, CP 050723

Localitate:  Sector 5

Telefon/fax:

Website:  https://www.stemgenerator.ro


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist

 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!