Fatetele dentare

Fatetele dentare

Fatete dentare Bucuresti Vizualizari:  1621

Ce sunt faţetele dentare?


Faţetele dentare sunt nişte construcţii protetice ce se pun pe faţa exterioară a dintelui, îmbrăcându-i şi mascându-i imperfecţiunile: culoarea, poziţia, textura şi forma acestuia. Pentru cei care nu doresc să facă nici un compromis, mai ales din punct de vedere estetic, faţetele dentare sunt soluţia potrivită, redând cu ajutorul acestora un zâmbet alb, strălucitor, cu dinţi perfect poziţionaţi şi egali.


Aplicarea faţetelor dentare la Q-Med Bucureşti


Există două feluri în care se pot aplica faţetele dentare.


În prima categorie este necesară pregătirea dinţilor pentru aplicarea faţetei dentare; această metodă este utilă pacienţilor care au nevoie de o schimbare majoră a aspectului dinţilor; medicul pileşte din volumul dinţilor, şlefuind între 0,3 si 0,8 mm din smalţul vestibular urmând să aplice faţeta dentară.În a doua categorie, nu este necesară pregătirea dinţilor pentru aplicarea faţetei dentare; faţetele dentare “no prep” sunt aplicate pacienţilor care au dinţii mici, cu spaţii interdentare, metodă ce nu necesită şlefuirea dinţilor, ba chiar ajută la conservarea ţesutului dentar


Tipuri de faţete dentare


Există faţete dentare din compozit şi faţete ceramice.


În cadrul clinicilor Q-Med Bucureşti, faţetele dentare din compozit se pot realiza în cadrul unei singure vizite la medicul stomatolog. Materialul compozit se aplică cu uşurinţă de către medicul dentist pe suprafaţa exterioară a dintelui. Aceasta se poate modela în forma şi mărimea cerută de către pacient ţinând cont şi de sfaturile medicului stomatolog. Faţetele dentare din compozit se aplică în straturi, fiind separat polimerizate cu ajutorul unei lămpi speciale de ultimă generaţie.


În urma unei amprente dentare luate de către medicul dentist, faţetele dentare ceramice sunt trimise în laboratorul dentar unde sunt apoi realizate şi confecţionate cu exactitate. Pentru aplicarea acestor faţete ceramice, este nevoie ca medicul stomatolog să îndepărteze un strat din suprafaţa dintelui, realizat prin şlefuire. În funcţie de starea dinţilor şi de aspectul acestora, medicul decide cât de mult trebuie şlefuită suprafaţa pe care se vor ataşa faţetele dentare.


Avantajele faţetelor dentare


faţă de dinţii naturali, faţetele dentare nu se pătează de la folosirea ţigărilor, şi de la consulmul de cafea, coca-cola, şi alte alimente pe care le consumămmaterialele din care sunt realizate aceste faţete dentare sunt biocompatibile, perfecte şi pentru ţesuturile moifaţetele dentare sunt lucioase şi netede; datorită acestui fapt, placa bacteriană nu se lipeşte de ele, excluzându-se riscul de a se infecta gingiileo soluţie de albire profesională pe termen lung; cu ajutorul unei igiene orale corecte, acestea pot avea o durabilitate de viaţă de 10 – 15 ani


Cum se îngrijesc faţetele dentare. Indicaţii şi contraindicaţii


Cu ajutorul unei igiene dentare corecte, faţetele dentare pot avea o durabilitate de peste 10 ani. Periajul regulat, folosirea apei de gură şi a aţei dentare sunt acţiuni pe care purtătorul faţetelor dentare este obligat să le facă.


În afară de igiena orală corectă, pacientul trebuie să fie atent şi la alimentele pe care le mănâncă. Alimentele dure pot provoca fisuri şi crăpături ale faţetelor dentare. Materialul din care este făcută faţeta dentară, nu este la fel de rezistentă ca şi dintele natural. De aceea este bine ca pacientul ce poartă faţete dentare să evite alimentele dure şi să fie atent la ce mănâncă.


Pe lângă o igienă orală corect executată şi o atenţie sporită la alimentele pe care pacientul le mănâncă, vizitele regulate la medicul stomatolog sunt recomandate, pentru a preveni eventualele neplăceri.


Clinicile Q Med oferă serviciul de Second Opinion, serviciu valabil pentru toţi pacienţii, atât din ţară cât şi din străinătate. Este de ajuns trimiterea unor fotografii cu dantura şi a unei radiografii panoramice pentru o evaluare gratuită şi un plan de tratament privind aplicarea faţetelor dentare în Bucureşti.

Share on social media:

Twitter Google+ LinkedIn

Autor:  Q Med - Stomatologie fara durere

Adresa:  Adresa: Str. Iarba Campului nr. 2, Etaj 1 PUNCTE DE REPER: - intersectia Nitu Vasile cu Bd. Ctin. Brancoveanu - vizavi de banca Transilvania -vizavi de farmacia Sensiblu - in dreptul statiilor de masina 141, 116 - aproape de QMED RADIOLOGIE DENTARA

Localitate:  Sector 4

Telefon/fax:

Website:  http://qmed.ro/


Articole similare

  Sugestii, propuneri

Recomandari dentist


Banner


 
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Citeste despre politica de confidentialitate.

Valid CSS!